intel-vydal-mini-pocitac-nuc-skull-canyon-jak-si-na-nem-zahrajete-lolko
Technologie Článek Intel vydal mini počítač NUC Skull Canyon, jak si na něm zahrajete LoLko?

Intel vydal mini počítač NUC Skull Canyon, jak si na něm zahrajete LoLko?

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

1. 7. 2016 13:55

Intel NUC Skull Canyon je malá krabička s velkým výkonem.

Reklama

Intel vydal mini počítač NUC Skull Canyon, jak si na něm zahrajete LoLko?

Do rukou se mi na vyzkoušení dostal počítač NUC Skull Canyon 6i7KYK od společnosti Intel. A když říkám do rukou, myslím to doslova. Serie počítačů Intel Nuc jsou totiž miniaturní a model, o kterém budu mluvit, se dá velkostí přirovnat k tabulce čokolády. S rozměry 21,6 × 11,6 × 2,3 cm se vejde do každé větší kapsy.

Říkáte si, že na téhle krabičce nerozchodíte pořádně ani hledání min? Opak je pravdou. Počítač sice neobsahuje dedikovanou grafickou kartu, ale grafickým čipem je Iris Pro 580, který je obsažen přímo v procesoru Intel Core i7 6770HQ. Že vám název procesoru nic neříká? Jedná se totiž o novinku, kterou zatím sežene pouze v novém NUC Skull Canyon. Výkonově patří mezi naprostou špičku mezi procesory určenými pro notebooky a podobná zařízení. Spotřebu maximálně 45W mu navíc mohou tradiční počítače pouze závidět.

Výkonný procesor není jedinou lákavou položkou ve výbavě. Skull Cayon navíc podporuje super-rychlý Thunderbolt 3, takže v budoucnu nebude problém, připojit externí grafickou kartu. Ve výbavě nechybí ani nový USB port 3.1 Typ-C (je mu jedno, jakou stranou ho zapojíte) a rychlostně vás rozhodně omezovat nebude. Uvnitř také najede rovnou dva rychlé M.2 sloty pro SSD, aby vás ani tento článek nebrzdil při hraní.

Intel vydal mini počítač NUC Skull Canyon, jak si na něm zahrajete LoLko?

Samozřejmě, že jsem si výkon rovnou vyzkoušel. Spustil jsem League of Legends a abych dostal z počítače co nejvíc, zapnul jsem nejvyšší možné detaily, které hra nabízí.

Framerate ve hře se držel po celou dobu v průměru kolem 150 FPS – určitě tak máte velkou rezervu, ze které lze odebírat, pokud byste chtěli třeba streamovat, nahrávat nebo jinak zatěžovat počítač.

Pokud postava stojí na klidné obrazovce bez efektů, framerate se rychle vyšplhá přes hranici 200 FPS.

Ani při maximální vytíženosti ve hře, kdy se všude míhají zbraně, létají střely a kouzla se předvádí v plné parádě, neklesne framerate ve hře pod hranici 100 FPS.

Při snížených detailech byste na Intel NUC Skull Canyon 6i7KYK rozchodili i velké AAA tituly vyžadující od počítače obrovský výkon, ale FPS by nedosahovaly takových hodnot, jako u méně náročného LoLka. Případně, jak už bylo zmíněno, s externí grafickou kartou dostanete výkon na úplně jiný level.  Intel NUC Skull Canyon 6i7KYK je ideální kamarád na cestování po LAN akcích, kdy prostě jen vezmete malou krabičku do kapsy a jdete pařit. Velikost a váha je bezesportu největší výhodou tohoto malého stroje, i když jeho fyzická velikost rozhodně neznamená malý výkon. Pokud za hraním her často vyjíždíte mimo domov, Intel NUC Skull Canyon by pro vás mohl být ideální kamarád na cesty.

Intel NUC Skull Canyon 6i7KYK můžete zakoupit na czc.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama