10 nejhůř hodnocených her na Steamu
Zajímavosti Článek 10 nejhůř hodnocených her na Steamu

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

Barbora

Barbora

9. 7. 2019 03:54

Většinou se mluví o těch nejlepších hrách. Pojďme to zkusit vzít z opačného soudku.

Reklama

Na Steamu můžeme narazit na zatraceně dobré hry. Buďme k sobě ale upřímní, ne všechny se povedou. Které tituly lze podle hodnocení uživatelů považovat za nejhorší z nejhorších?

10. Dynasty Warriors 9 (hodnocení: 25 %)

Na začátek praktická ukázka toho, že léty prověřená série nezaručuje úspěch dalšího dílu. Výraznou změnou v Dynasty Warriors 9 bylo otevřené pojetí světa a právě to se projevilo jako kámen úrazu. Vývojáři přitom zapomněli do hry přidat zábavné prvky a hra byla plná chyb. K negativnímu hodnocení dopomohl i zkažený dabing postav.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

9. RollerCoaster Tycoon World (hodnocení: 25 %)

Někdy může být to nejlepší rozhodnutí nechat staré věhlasné série být a nevyužívat slavného jména. U téhle hry o stavění vlastního zábavního parku to platí dvojnásob. Velké problémy se projevují již při načítání, a pokud se hra vůbec načte, grafika vůbec nestojí za řeč. Hráči si také stěžují na fakt, že namísto toho, aby se vývojáři věnovali opravě chyb, vydávají raději nová DLC.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

8. The District (hodnocení: 22 %)

Otevřená hra s akčními prvky, ve které je úkolem hráče shánět zásoby, hledat zbraně, vypořádat se s počasím a hlavně přežít. To vše v otevřeném světe zasazeném do alternativní reality kdesi uprostřed Ruska. Nápad, který není úplně k zahození. Bohužel hra doplatila na špatnou hratelnost a grafiku.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

7. Kinetic Void (hodnocení: 20 %)

Jedná se o sandboxovou hru zasazenou do vesmírného prostředí. To vůbec nezní špatně, jen kdyby vývojáři nenechali od roku 2015 vesmír téměř prázdný a ve hře bylo co dělat.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

6. GASP (hodnocení: 20 %)

Hra, ve které hráč převezme kontrolu nad osamoceným astronautem, jenž přistane na planetě na míle daleko od ostatních členů posádky. To vůbec nezní špatně, ale bohužel opak je pravdou. Postava astronauta se ve hře pohybuje velmi pomalým tempem a každých pár sekund má potíže s kamenným terénem. I přesto, že je hra zdarma, se jí podařilo získat takto nízké hodnocení. Uživatelé jako její jediné pozitivum vnímají, že je to dobrý způsob, jak se ujistit, že odinstalování na steamu stále funguje.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

5. Spacebase DF-9 (hodnocení: 19 %)

Původní plán byl jednoduchý a lákavý – budovatelská strategie, ve které si hráč staví vlastní vesmírnou stanici, stará se o její obyvatele a těží suroviny z asteroidů. Problémem ale je, že hra nebyla od roku 2014 dokončena a vývojáři ji opustili kvůli lukrativnějším projektům. Zajímavý nápad tak zůstal pohřben kvůli množství bugů a chybějícímu obsahu.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

4. Command and Conquer 4: Tiberian Twilight (hodnocení: 18 %)

Příběh hry se odehrává v roce 2062, v době, kdy je většina planety pokryta tiberiem a lidstvu hrozí vymření. Jednoduše řečeno jde o realtime strategii, ale herní systém, typický pro úspěšné předchozí díly, prodělal rapidní změny. Poté, co tvůrce původní série, Westwood Studios, koupila společnost EA, celý koncept hry byl převrácen naruby. Došlo ke škrtům v budování základen, těžbě surovin či jednotek na bojišti, a tím si tento díl srdce fanoušků RTS her rozhodně nezískal. 

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

3.  Uriel's Chasm (hodnocení: 17 %)                            

Tohle je přesně jedna z těch her, kterou je téměř nemožné popsat. Slovy vývojáře jde o biblickou hru, která měla být pohřbena v poušti, ale je zpět a tentokrát nebere žádné zajatce na cestě při hledání samotné podstaty Boha a smrti. Aby to neznělo moc málo šíleně, hlavní postava této hry při svém putování vesmírem čte náhodné citáty z Bible. Není divu, že si uživatelé stěžují, že kromě 5 € platí za hru svou duší a zdravým rozumem. Hra má i druhý a třetí díl.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

2. Aiport Simulator 2014 (hodnocení: 15 %)

Pod tímto názvem si asi každý člověk představí něco jako simulátor letového provozu. Ve skutečnosti tato hra představuje jakousi realtime strategii, ve které je hlavním cílem odbavení letadla (poté co přibližně jednou za půl hodiny přistane). Úkolem hráče je tedy přistavení vozíku pro cestující, úklid, údržba, a podobně. Hráč nemůže nijak ovlivnit, co se na daném letišti děje nebo bude dít a hra nemá s řízením letiště opravdu nic společného. K tomu všemu lze přidat ne příliš povedenou grafiku, špatnou ovladatelnost a výsledné hodnocení není takovým překvapením.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

1. Flatout 3: Chaos & Destruction (hodnocení: 14 %)

Dobře znějící jméno a úspěšná historie rozhodně nejsou vše. Původní Flatout byla fantastická závodní hra, ve které docházelo k působivým destrukcím auta. Druhý díl poskytl hráčům ještě lepší, propracovanější zážitek. Na třetím díle se ale projevil fakt, že původní vývojář opustil sérii a podtitul Chaos & Destruction nejlépe vystihuje vzniklou situaci. Fanoušci na této hře nenávidí doslova všechno, od neuvěřitelně špatné fyziky až po hroznou grafiku. Na steamu označili hru jako psychologický horor, a to kvůli pocitu, že za něco takového opravdu utratili peníze.

10 nejhůř hodnocených her na Steamu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama