Adrian "adanin" Duchtík o nedělní baráži: Musíme zachovat chladnou hlavu a hrát to svoje
Esport Valorant Článek Adrian "adanin" Duchtík o nedělní baráži: Musíme zachovat chladnou hlavu a hrát to svoje

Adrian "adanin" Duchtík o nedělní baráži: Musíme zachovat chladnou hlavu a hrát to svoje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 6. 2020 12:04

Kapitán Rulers Esport o přípravě na baráž Grunex Masters.

Reklama

První baráž Grunex Masters se nezadržitelně blíží. Týmy v obou skupinách budou bojovat o své umístění a tím pádem také možnost získat nebo si udržet vysoké bodové ohodnocení. Valorant sekce Rulers Esports je jednou z nich a tak jsme krátce vyzpovídali kapitána Adriana "adanina" Duchtíka o tom, jak vypadaly poslední dva týdny a jestli se bude na baráž s týmem nějak připravovat.

Ahoj Adriane. V Grunex Masters reprezentuješ barvy organizace Rulers Esport, která je na poli české esportové scény celkem nováčkem. Jak vlastně vypadaly tvoje začátky a následný vstup do Rulers Esport?
No pro mě a mého spoluhráče Radima "Nemám vlasy" Hašu to začalo již v betě kde jsme si řekli, že Valorant vypadá jako dobrá hra, a tak jsme ji chtěli vyzkoušet. S pár kamarády jsme vždycky složili nějakou pětku a hráli různě - unrated i rankedy, pak jsme zkoušeli i turnaje. Některé ta hra přestala bavit nebo na to prostě jen neměli čas, tak jsme se s Radimem shodli, že zkusíme poskládat nějaký tým. Sestavy se dost měnily a bylo celkem těžké najít dobré a rozumné spoluhráče. Postupně jsme našli spoluhráče Oldu "HatedMonky" Šulce, Lukáše "RoNiik" Majera a Adama "BebeHere" Beránka, začali jsme spolu hrávat, zkoušet různé taktiky a nějak jsme si sedli. K Rulers Esport jsme se dostali tak, že nás kontaktoval majitel Saphex a řekl nám, že sleduje naše zápasy, naše výsledky a že by chtěl, abychom reprezentovali jeho organizaci. Tak jsme s ním byli na discordu, promluvili si s ním o tom a s kluky jsme se dohodli, že by to mohla být dobrá zkušenost. Tak jsme se dostali do Rulers esport. A tak teď hrajeme i nyní.
Prozatím si držíte první místo ve skupině B a i přes různé situace máte účast v baráži jistou. Jak probíhaly poslední dva týdny? Scoutovali jste své nepřátele a přizpůsobovali taktiku, nebo jste hráli svojí hru?
V posledních dvou týdnech jsme se celkem připravovali na zápasy, často jsme spolu hráli a snažili se zlepšit naši vlastní hru jak individuálně, tak i týmově. Co se týče našich soupeřů ze skupiny, tak jsme upřímně moc informací neměli a většinou jsme nevěděli co očekávat. Takže jsme si řekli, že budeme hrát to, co umíme a budeme hrát to, co chceme. Takže jsme spíše hráli svoji hru.
Očividně to vyšlo, za první STAGE nemáte ani jednu prohru…
Tak samozřejmě jsme s klukama rádi, že se nám povedlo takhle projít skupinou B, ale stále víme, že nejdůležitější zápas nás čeká až v neděli v baráži. Takže zatím není moc co slavit. I přes to, že jsme rádi, tak se musíme soustředit na neděli a dát do zápasu 110%, ať už bude náš soupeř jakýkoliv.
Jaký z týmů byl podle tebe ve skupinách nejtěžším soupeřem?
No upřímně za mě jednoznačně nejtěžším soupeřem byl tým 9x. I přes to mě ale překvapili například kluci z týmu HOOD, kteří proti nám zahráli taky výborný zápas. O 9x jsme si s klukama říkali, že to nebude jednoduché. Věděli jsme, že je to silný soupeř a také to proti nám ukázali. V první mapě štěstí bylo na naší straně, ale ve druhé mapě už zase měli více štěstí a lepší hru předvedli kluci z 9x.
A jaký máš zatím z Grunex Masters pocit?
Tento nápad mě velice nadchnul už v momentě, kdy jsem o tom poprvé slyšel. Je to fakt dobrá zkušenost a navíc se tak seznámíme i s kluky z jiných týmů, které momentálně hrají na česko-slovenské scéně. Samozřejmě to má své mouchy, občas je obtížné sehnat některé kapitány, abychom se domluvili a odehráli zápas, ale nakonec všechno proběhlo v pořádku a my se s klukama těšíme na další týden, protože víme, že nás čekají další zkušenosti a zápasy, z kterých můžeme čerpat.
Plánujete větší přípravu na baráž? Zítra budete vědět soupeře, zůstane vaše taktika ze STAGE stejná?
Teď se momentálně spíš zlepšujeme individuálně například v aimu, nechceme to ale přehánět a zbytečně se stresovat před baráží, takže pokud někdo z kluků si chce vzít day-off a prostě si dát pohov od hry, tak tomu necháváme volný průběh. Co se týče našich taktik, tak se pokaždé snažíme něco změnit, takže nikdy nezůstávají stejné. Já jsem ale zastáncem toho, že pokud chceme být dobrým týmem a ukázat ostatním, že máme na to je porazit, tak musíme zachovat chladnou hlavu a hrát "to svoje" tak jak to umíme. Jsou ale samozřejmě zápasy, kde se musíme podřídit soupeři a je to moudrá možnost. Takže myslím, že budu sám ještě přemýšlet, protože také záleží na tom, jakého soupeře dostaneme z A skupiny, i když samozřejmě jsou všechny týmy v A skupině silné a my budeme určitě připraveni.+

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama