Adventura z období husitských válek slibuje český dabing a prvky fantasy
Gaming Článek Adventura z období husitských válek slibuje český dabing a prvky fantasy

Adventura z období husitských válek slibuje český dabing a prvky fantasy

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

7. 9. 2021 15:46

V příběhu dvou postav se vydáme do středověkého Slezka.

Reklama

Středověké Slezsko se zmítá v bojích husitských válek, ale mnohem větší nebezpečí se možná zatím pouze skrývá. Tak vypadá premisa příběhu, se kterým se setkáme v připravované hře 1428: Shadows over Silesia. Tu společně s mnoha externisty tvoří Petr Kubíček ve svém jednočlenném studiu KUBI Games.

Akční adventuru s osobitým grafickým zpracováním si užijeme z pohledu dvou zcela odlišných hlavních postav, které autor popsal takto:

Mrzutý husitský hejtman Hynek nejde pro nadávku daleko a s ničím se moc nepáře, naopak johanitský rytíř Lothar je muž dobrého vzdělání a mravů, co se po boku svých bratrů postaví do první linie slezské obrany.

A kam nás příběhy obou postav zavedou? Pěšky i koňmo se dostaneme na reálná i fiktivní místa. Budeme prozkoumávat opuštěné doly a kláštery, řešit různé hádanky v tajemných kobkách, bránit nebo naopak plenit města či vesnice, plížit se kolem nepřátelských hlídek a podobně. Po vzoru husitské trilogie od autora Zaklínače Andrzeje Sapkowského se však můžeme těšit i na fantasy prvky (například v podobě démonů).

1428: Shadow over Silesia vyjde na PC kompletně v češtině a angličtině, už nyní hru naleznete zalistovanou na Steamu. Lineární postup příběhem bude rozdělen do třinácti kapitol. Odhadovaný herní čas vychází na 20-30 hodin.

{control gallery}

Chcete-li si slezské dobrodružství vyzkoušet v předběžném přístupu, zamiřte na stránku crowdfundingové kampaně, kde autor nabízí různé odměny od trička s logem hry až po vstup na release party v Brně. Sledovat novinky o projektu můžete na Facebooku nebo instagramu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama