Age of Empires - comeback legendy
Gaming Článek Age of Empires - comeback legendy

Age of Empires - comeback legendy

Jakub Osička

Jakub Osička

13. 6. 2017 12:46

První díl jedinečné ikony mezi RTS se po dvaceti letech vrátí v remasterované podobě.

Reklama

Pro mnoho hráčů je to splnění nostalgického snu. Dvacet let po vydání hry, která definovala žánr historických strategií, se Microsoft rozhodl oznámit její vzkříšení a jejímu úspěchu tak vzdát čest. První díl Age of Empires se vrací!

Ikona RTS

V roce 1997 hráči poprvé začali budovat svá impéria od počátku doby kamenné a tehdy možná nikoho nenapadlo, že hra získá dva další veleúspěšné díly (rozšířené dalšími datadisky), spin-off v podobě Age of Mythology a poté i stále úspěšné remasterované verze těchto titulů.

Microsoft Studios přivedli opět k životu nejprve Age of Empires II v HD edici a poté i Extended edici mýtických soubojů Age of Mythology. Málokdo ale čekal, že se na 20. narozeniny rozhodne k reinkarnaci úplné prvotiny. Titul byl navíc představen až po oficiální konferenci Microsoftu na E3 2017.

Age of Empires - comeback legendy

Návrat krále

A na co se můžeme těšit? Přepracovaná verze nabídne kompletně nové grafické zpracování optimalizované až pro 4K rozlišení, čerstvě nahraný orchestrální soundtrack a také úpravy herních mechanik. Samozřejmě můžete počítat i s režimem pro více hráčů ve službě Xbox Live a achievementy. Navíc se modernizaci nevyhne ani rozšíření Rise of Rome. Dvacet let je na záběrech skutečně vidět, ale hra si stále zachovává své kouzlo.

Dostupná bude také beta, do které se už teď můžete hlásit na oficiálních stránkách hry. Microsoft si tak vysloužil stovky palců nahoru a já se osobně na toto znovuzrození velmi těším. WOLOLO!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama