AMD chystá nové grafiky i procesory, známe data odhalení
Technologie Článek AMD chystá nové grafiky i procesory, známe data odhalení

AMD chystá nové grafiky i procesory, známe data odhalení

David Jiránek

David Jiránek

15. 9. 2020 15:24

Dvě konference již příští měsíc.

Reklama

AMD plánuje dvě velké události na letošní říjen. Představeny totiž mají být nové procesory i grafické karty. Oba produkty dostanou samostatné konference a my konečně známe oficiální data.

Procesory s číslovkami 4000 postavené na architektuře Zen 3 představí AMD 8. října. Hlavním lákadlem bude 7nm výrobní proces. AMD má aktuálně v oblasti vícevláknového výkonu drobný náskok oproti konkurenci. Jenže jde o srovnání minulé generace Ryzenu a aktuální od Intelu. Náskok se proto do jisté míry určitě zvýší. Očekává se rovněž vylepšení výkonu na jedno jádro, které se pojí i s výkonem ve hrách. Zde je na tom Intel o trochu lépe.

Krom nových Ryzenů dostaneme o pár dní později i odpověď AMD na nové grafiky od Nvidie. Nové Radeony s architekturou RDNA2 půjdou proti Ampere. Neočekává se sice velký útok na high-end segment, zejména ne na RTX 3090. Ovšem vyšší střední třída by mohla po představení vypadat zajímavě. Nové grafické čipy na stejné architektuře se navíc o pár týdnů později objeví také v konzolích od Sony a Microsoftu.

Do toho lze očekávat vydání RTX 3070 a celý říjen i listopad by tím pádem mohl být pro milovníky herního hardwaru celkem zajímavý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama