Apeks na Majoru končí v semifinále, Vitality jdou do velkého finále!
Esport CS:GO Článek Apeks na Majoru končí v semifinále, Vitality jdou do velkého finále!

Apeks na Majoru končí v semifinále, Vitality jdou do velkého finále!

Michael Douša

Michael Douša

21. 5. 2023 14:11

Čas Apeks v aréně skončil, naopak Vitality mají šanci na poslední Major trofej

Reklama

Po absolutně neuvěřitelné cestě na Majoru Apeks končí v Paříži na sdíleném třetím místě po těsném souboji s domácími Vitality, dokázali tak mnohem víc, než od nich kdokoliv čekal. Jak pro hráče individuálně, tak pro celou organizaci je to fantastický úspěch.

Obě mapy byly těsné, nikdy nebylo jasné, kam se skóre zrovna pohne. Volba první mapy byla Apeks, kteří vybrali Mirage. V obou poločasech se tvrdě bojovalo o každý bod, hra byla nepředvídatelná. Na konci ale Vitality předběhli Apeks, kterým už se nepovedlo zápas dotáhnout. Vitality si ale získalo o pouhé dva body navíc, zabránili tak přesčasu a mapu vyhráli 16-14.

Pro Apeks šlo lehce do tuhého, svůj výběr prohráli, i když těsně. Vertigo začali slibně, náskok ale rychle dohnali Vitality, kteří si na teroristické straně získali 10 bodů, čímž se dostali do docela velkého vedení. V druhém poločase ale Apeks zabojovali, vyhráli pět kol za sebou a náskok Vitality zase srovnali. Bohuže poté zase se skóre začali hýbat Vitality na svou stranu a to už Apeks dorovnat nezvládli. Mapa skončila 16-12 a Vitality tak s čistým štítem postupují do grandfinále.

I přesto, že hra byla hotova pouze po dvou mapách, to byla napínavá a zajímavá podívaná pro fanoušky obou stran. Pro celý tým Apeks včetně slovenského Martina “STYKO” Styka je semifinále krásný výsledek.

Vitality čeká poslední velkolepé finále Majoru v CS:GO proti GamerLegion, jejichž šance na finále byly malé, ale podařilo se jim dostat se až tam. Skončí tenhle zázrak těsně před trofejí, nebo do toho půjdou naplno? Pro Apeks tu cesta v Paříži končí, ale jak je již zmíněno, předčili veškerá očekávání a je ve hvězdách, kam se hnou dál. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama