Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?
Gaming Článek Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?

Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?

Nicolas Heller

Nicolas Heller

2. 4. 2023 12:21

Vývojáři počítačových her a jejich aprílové vtípky v roce 2023.

Reklama

Už je téměř tradicí, že si většina herních vývojářů na aprílový den připraví nějaký ten vtipný trailer, patch nebo herní předmět. Některé jsou opravdu povedené, jiné jsou takzvaně „ze slabšího soudku.“ Posuďte sami, komu se v roce 2023 povedl aprílový žertík nejvíce.

Among Us - Horse mode

Vývojáří Among Us sice zrecyklovali aprílový „Horse mód“ z minulého roku, podařilo se jim ho ale ještě vyšperkovat. Zatímco minulý rok proměnili  hráče v koně, letos přidali zcela novou animaci zabití. Místo toho, abyste jako impostor eliminovali hráče tradičním způsobem, stane se z vás kovboj a hráči svážete koňské končetiny lasem.

Razer - Razer

Razer to vzal ve velkém a rovnou představil zcela nový produkt, Razer žiletku! Razer slibuje hladké oholení, které posílí tvoje sebevědomí. A co víc, pro žiletku nemusíš daleko, je totiž umístěna přímo v těle myši.

Rainbow Six Siege - Rainbow is Magic

Se speciálním herním eventem přišel také Ubisoft v Rainbow Six Siege. Pochmurnou atmosféru hry se vývojáři rozhodli zpestřit spoustou duhově výrazných předmětů a hra tak konečně vypadá mírumilovně. Jo počkat, už jsme zmínili, že v novém herním režimu mají hráči za úkol rozstřílet roztomilého plyšového medvídka nepřátelského týmu?

Street Fighter 6 - vyzvi svoji kočku

Nemáš, stejně jako my, kamarády a nezbývá ti nic jiného než hrát hry pouze solo? S řešeím tohoto problému přichází Capcom, tam totiž našli způsob jak můžeš vyzvat vlastního domácího mazlíčka ve Street Fighter 6. Jde sice o vychytávku ve stylu Ládi Hrušky, zoufalé situace ale žádají zoufalá řešení.

League of Legends - stackování klobouků?

Nevíme sice, co za materiál si šlehli vývojáři League of Legends, každopádně jejich unikátní aprílový žertík je...sbírání klobouků? V herním režimu "blind pick" si hráči kromě tradičního dropu z minionů v podobě herních zlaťáků a zkušeností mohli přijít taky na stylový klobouk. Ten ze zabitého miniona jednoduše vypadl na zem, hráč ho sebral a klobouk se mu automaticky nasadil. Klobouky bylo možné dokonce stackovat na sebe.

Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?

Baldur’s Gate 3 - řekněte sýr

Vývojáří Baldur's Gate naslouchají komunitě a rozhodli se konečně zakročit proti tzv. cheesingu. Nevíte co je to cheesing? Obecně jde o využívání jednoduchých, přeboostovaných či až glitchovacích strategických metod k jednoduchému získání výhody. Řešení vývojářů je jednoduché - prostě udělali z hráče sýr.

Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?

Minecraft - Vote update, aneb totální chaos

V Minecraftu zavládl chaos! Teda, ten už tam byl, ale teď je to ještě horší. Vývojáři to popisují asi takto: 

Od okamžiku spuštění hry se ocitnete ve světě nekonečného hlasování, jehož výsledky zásadně mění zákony Minecraftu. Jak jste si mohli všimnout ve videu, vytvořili jsme jemný výběr hlasovacích funkcí, které zahrnují všechno a všechny: beelloons*, francouzský mód, zombie mód, proměnu králíka, vybuchující písty, strašidelný svět - a mnoho, mnoho dalšího.

"Studie ukazují, že hráči se rádi rozhodují - čím více, tím lépe," řekl profesor Apreel Dåre ze Sillingtonské univerzity. "Skutečnost, že společnost Mojang Studios je ochotna svěřit rozhodování do rukou hráčů, jen dokazuje, jak moc jim na jejich komunitě záleží. Nebo to alespoň předpokládám. Od roku 1857 jsem v žádné komunitě nebyl a hry opravdu nehraji."

Rocket League - parádní easter egg, doslova

Jestli jsi plánoval jít vysvětlit spoluhráčům, jak se ta hra správně hraje, pak jsi měl pořádnou smůlu. V Rocket League totiž bylo možné posílat jen pozitivní zprávy a aby toho nebylo málo, ve hře se ocitl speciální easter egg. Čekáš teď detailní popis jak easter egg funguje? Tak to čekáš zbytečně, protože vývojáři prostě a jednoduše přidali místo klasického míče velikonoční vajíčko. Konec.

Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?

Valorant - nový patch, hlavně pro zamilované

Valorant zveřejnil popis nového patche. Ten se do hry sice nakonec nedostal, aprílových vtípků ale obsahovat nekonečně mnoho, tak třeba:

  • Wingman nyní může zvednout a používat zbraně.
  • Zamilované párečky hrající Valorant ve dvou budou automaticky zařazeni do speciální fronty, kde mohou ve voice chatu slyšet pouze sami sebe navzájem.
  • Z vašeho spawnu lze nyní střílet na spawn nepřátelského týmu.
  • Speciální „sus teammate mode“: Pro jistotu si nelze zobrazit tabulku a je vypnutý voice chat, protože ne každý chce slyšet: „proč jsi poslední v tabulce a nemluvíš?“
  • Zaznamenali jsme online spory o tom, zda je lepší Phantom nebo Vandal, abychom tuhle situaci vyřešili, smazali jsme Vandal z obchodu.

Celé aprílové patch notes v angličtině najdeš zde.

Aprílové vtípky herních vývojářů, povedly se?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama