Ask Valorant #11: stabilita po patchi, načasování aktualizací a omezení chatu
Gaming Valorant Článek Ask Valorant #11: stabilita po patchi, načasování aktualizací a omezení chatu

Ask Valorant #11: stabilita po patchi, načasování aktualizací a omezení chatu

David Jiránek

David Jiránek

7. 11. 2020 15:01

Riot plánuje více trestat nevhodné chování v chatu.

Reklama

Nový díl Ask Valorant přináší opět několik odpovědí na otázky komunity. Zjistíme více informací o posledních nevydařených aktualizacích. Rioťáci zmiňují, že berou v potaz i esport zápasy při načasování patchů, a nakonec zjistíme, zda se plánuje lepší trestání nevhodného chování v chatu.

Stabilita hry byla po poslední patchi hrozná. Co se děje?

Abychom řekli pravdu, už déle byla stabilita hry bezprostředně po patchi špatná. Za to může několik skutečností. Náprava si vyžádá přehodnocení mnoha faktorů a možná bychom měli trochu zpomalit.

Chceme hru aktualizovat každé dva týdny a tento termín dodržujeme už od začátku vývoje. Pracujeme z domova a stále přinášíme novinky s co největší rychlostí. Je ovšem na čase popadnout dech, jinak kvalita obsahu výrazně klesne, což nechceme.

Poslední patch měl spoustu problémů a zpětně je budeme analyzovat. Zároveň se chceme ujistit, že náš časový plán je reálný a další novinky a aktualizace dokážeme přinášet opět ve vysoké kvalitě.

Transparentnost je klíčová a chceme ji zachovat. Ještě před svátky se proto podíváme na náš interní rozvrh a budeme vás informovat, zda plánujeme něco změnit. 

—Arnar Gylfason, Senior Producer

Poslední patch přišel uprostřed velkého esport turnaje First Strike. Plánujete se ohlížet na velké turnaje při aktualizacích?

Prvně bychom rádi poděkovali za trpělivost. Načasování patchů mezi turnaje je obtížné. Zvlášť, když chceme hru aktualizovat každých 14 dní. Načasování při americké kvalifikaci pro First Strike bylo těsné a v určitých případech vyšlo špatně.

Plánujeme jistá zlepšení, aby se situace neopakovala. Co se ale vlastně stalo? Týmy po nás chtěly, abychom vydaly pátou mapu a turnaje se tak mohly odehrávat stylem Bo5 na pěti různých mapách. Mapa Icebox měla strávit 4 týdny ve hře a testovat se, aby poté stihla hlavní fázi First Strike turnaje. Zároveň jsme chtěli udělat jen minimální změny v patchi 1.12, který přijde před začátkem turnaje. Patch 1.11 byl tím pádem pod velkým nátlakem.

Co se konkrétního načasování týče, hra měla obdržet aktualizaci před začátkem většiny kvalifikací. Bohužel ne všude se tomu tak stalo. Proto jsme umožnili týmům dohrát kvalifikaci na patchi 1.10, ačkoliv live verze již obsahovala novější patch. Dost jsme se z toho poučili.

—Riley Yurk, Manager, VALORANT Esports Strategy

Nutíte některé hráče s nevhodným jménem ke změně přezdívky, ale co chování v chatu?

Ještě před vydáním hry jsme věděli, že chování v chatu bude problematické. Systém pro jeho moderování nebyl připravený, a tak byl nasazen prozatímní.

Aktuálně udělujeme omezení na chat a hlasovou komunikaci těm opravdu nejhorším. Nedávno nasazený systém kontroluje automaticky anglické výrazy a uděluje častěji restrikce. V následujících měsících tento systém rozšíříme i na další jazyky.

Vaše slova mají často dopad na spoluhráče. Urážky, nenávistné komentáře a šikana do naší hry nepatří. Pamatujte si, vyhráváte i prohráváte společně. Pro zbytek: reportujte ostatní hráče, jenž nedodržují tato pravidla. Každý report se bere v potaz a pomáhá našim systémům se učit.

—Rae Edwards, Producer, Central Player Dynamic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama