Ask Valorant #13: AFKeři, trolové a potížisté
Gaming Valorant Článek Ask Valorant #13: AFKeři, trolové a potížisté

Ask Valorant #13: AFKeři, trolové a potížisté

David Jiránek

David Jiránek

17. 12. 2020 11:33

Jak Riot plánuje trestat problémové hráče?

Reklama

Další díl ze série Ask Valorant se plně zaměřil na otázky ohledně hráčů, jenž dělají ve hře potíže. Jde o afkery, troly a jedince, kteří schválně prohrávají zápasy. Takto se s nima Riot hodlá vypořádat.  

Jak přesně trestáte AFKery a trolly ve hře?

Dostat AFKera do hry je frustrující a snažíme se tomu zabránit. Pro začátek jsme změny v patchi 1.14, jenž vyžadují pro odemknutí rankedů vyhrát určitý počet her, místo jednoduchého odehrání. Tohle by mohlo snížit afkování hráčů v nehodnocených zápasech.

Dále připravujeme lepší tresty, jako snížení ranku, delší hledání zápasu a dokonce bany. Chceme hlavně potížisty správně rozlišit od zbytku. Přesné plány na jejich detekci sdělit nemůžeme, ale pracujeme na nich. Snad se novinek dočkáte v příštím roce a zlepší váš herní zážitek.

—Sara Dadafshar (Killjoy), Producer

Všímáte se hráčů, kteří prohrají třeba 20 her za sebou?

Pokud jste se snažili vyhrát, a přesto máte 20 proher v kuse, přijměte jedno objetí. Větší šance ovšem je, že daný hráč prohrál zápasy schválně. V tom případě ho reportujte, což může vést k postihu a vyústit až v ban.

—Ian Fielding, Senior Produce

Přidáte blokování hráčů, abychom s nimi už nemohli nadále hrát?

Zajímavý nápad! Museli bychom trochu ošetřit hledání zápasů, aby netrvalo věčně. Chápeme přitom, že občas potkáte někoho, s kým hrát už nikdy nechcete. Popřemýšlíme o tomhle nápadu, ale aktuálně pracujeme spíše na detekci těchto hráčů a jejich trestání.

—Sara Dadafshar (Killjoy), Producer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama