Ask Valorant #4: příběh, efekty u zbraní a přiřazení kláves dle agenta
Gaming Valorant Článek Ask Valorant #4: příběh, efekty u zbraní a přiřazení kláves dle agenta

Ask Valorant #4: příběh, efekty u zbraní a přiřazení kláves dle agenta

David Jiránek

David Jiránek

3. 8. 2020 16:40

Riot opět odpovídal na otázky komunity.

Reklama

Uběhlo opět 14 dní a Riot znovu vydává nový díl Ask Valorant. Vývojáři se tentokrát rozpovídali ohledně efektů u zbraní, příběhu a přiřazení kláves ke specifickým agentům.

Zvažovali jste vypnutí speciálních vizuálních a zvukových efektů u zbraní? Někdy jsou matoucí.

Ano, probírali jsme to často před vydáním hry. Ještě, než bychom začali s návrhem a implementací této funkce, bylo nutné zvážit několik faktorů.

Prvně jsme odhodláni upravit aspekty, které by narušovaly kompetitivní složku hry. Zároveň se snažíme navrhnout skiny tak, aby hráči nechtěli animace vypnout. Například při vydání Oni skinů nám hodně lidí říkalo, že audio není moc slyšet. Jiným hlasitost vyhovovala. Z tohoto pohledu budou mít hráči vždy rozdílný vkus.

Možnost vypnutí jednotlivých efektů zbraní představuje problém. Jde o různé kombinace. Co když chcete animace, ale ne speciální efekt? Nebo jen audio, ale bez animací? Zacházení se zbraní by pak působilo zvláštně.

Raději tak umožníme hráčům vybírat si mezi úrovněmi skinů. Naši vývojáři díky tomu přesně vědí jaká kombinace efektu, animace a zvuku bude použita. Tuto kombinaci pak mohou vyladit.

- Preeti Khanolkar, Producer, and Sean Marino, Art Lead


Dostaneme více lore?

Zajímá vás, proč se kus Itálie vznáší ve vzduchu? Zda může zdvojnásobit svojí letovou hladinu? Časem to zjistíte, jakmile odkryjeme další části příběhu. 

Chceme budovat svět, který ale dost možná nikdy plně nevysvětlíme. Hlavní je pro nás prvek hratelnosti, ale to neznamená, že se příběhu nedočkáte.


Bude možné nastavit si klávesy pro každého agenta zvlášť?

Mapování kláves dle agentů pro nás představuje velmi vysokou prioritu. Na funkci již pracujeme. Datum vydání bohužel zatím sami neznáme, ale jakmile budeme, hned se ho dozvíte.

- Jason Falcone, Principal UX Designer


Nedávno zde byl "známý problém" s hitboxy při dřepu. Zajímalo by mě, zda jste to již opravili. Občas mi přijde, že se headshot počítá jako body shot.

Ve zkratce: Ano, přišli jsme na chybu a opravili ji v minulém patchi.

Dlouhá verze: Nemyslíme si, že je něco v nepořádku s registrováním zásahů. Nicméně chápeme, že na první pohled může dojít k omylu kvůli špatné vizualizaci. Zvlášť v daném případě.

Aktuálně pracujeme na způsobu, jak více zpřehlednit tyto situace. Plánujeme na dané téma vydat článek, který se dopodrobna zabývá danou problematikou a jak k ní přistupujeme.

- Kevin Lee, Game Systems

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama