Ask Valorant #5: smrtící schopnosti a počet zabanovaných hráčů
Gaming Valorant Článek Ask Valorant #5: smrtící schopnosti a počet zabanovaných hráčů

Ask Valorant #5: smrtící schopnosti a počet zabanovaných hráčů

David Jiránek

David Jiránek

14. 8. 2020 21:51

Riot také odhalil, jaké schopnosti opravdu neplánuje do hry přidat.

Reklama

Je tu další díl série Ask Valorant. V ní se hráči ptají vývojářů hry na nejrůznější dotazy. Riot tentokrát odpovídal na otázky ohledně schopností postav. Víme také, kolik hráčů bylo manuálně zabanováno přímo pracovníky v Riotu.

Prý chcete zachovat rčení, že schopnosti nemají zabíjet. Co takhle Ryze?

Toto tvrzení není úplně přesné. Zvláště, když vezmeme v potaz, že Killjoy a Raze schopnosti byly schválené již před jejich oznámením. Každopádně jde o naši chybu, kdy jsme špatně tvrzení specifikovali a nezmínili taktickou stránku.

Zbraně způsobují velkou většinu zabití ve hře. Schopnosti jsou navržené spíše tak, aby vytvářely hrozbu. Dají se obehrát, ale vaší hlavní zbraní je ta střelná. Přestřelky jsou zkrátka ústředním bodem hry. Občas ale v boji proletí nějaká schopnost, jenž vás dokáže z nenadání zabít. Na ně se ještě zaměříme.

Pokud jste spouštěli hru s vědomím, že schopnosti nezabíjí, omlouvám se, že to není zcela pravdivé tvrzení. Nechtěli jsme, aby hra na lákala na tento prvek. Schopnosti i nadále budou udělovat poškození a jedná se o taktickou stránku hry. Tématu se ještě budeme věnovat v budoucnu.

- Ryan “Morello” Scott, Character Design Lead

Jaké schopnosti rozhodně neplánujete přidat?

Konkrétně se vyhýbáme schopnostem, které narušují rychlé přestřelky. Například zvýšení maximálního zdraví, nebo schopnosti nahrazující klasické střelné zbraně. Pokud se tedy nejedná o ultimátky, jako u Jett a Raze.

- Ryan “Morello” Scott, Character Design Lead

Jak to jde v anti-cheat týmu a kolik jste již zabanovali cheaterů?

Zatím jsme zabanovali hodně cheaterů a i strojů, na kterých hrají. Stále je tu však prostor pro zlepšování. Jistě se ptáte na konkrétní číslo banů, ale to vám jen tak nemůžeme dát. Ačkoliv jedno specifické tu máme: 1802

Tolik manuálních banů náš tým rozdal. Za velkou většinou banů stojí náš Vanguard systém, ostatní řeší manuálně náš tým. Takto odhalujeme nové cheaty a vylepšujeme tím i automatický systém banování. Zároveň se můžeme zaměřovat na určité oblasti podvodů, které v danou chvíli vyžadují naši pozornost.

No a jak to jde? Osobně začínám den s šálkem kafe a seznamem podezřelých hráčů seřazených dle počtu nahlášení. Poté při pití kafe postupně procházím jednotlivé nahlášené účty, dokud nemám toho kafe plné zuby. Mám fakt hodně rád kafe. Zřejmě proto jsem nejlepší z našeho týmu co se počtu zkontrolovaných účtů týče. Asi se na vrcholu dlouho neudržím, protože právě nyní rozšiřujeme náš tým.

No a právě jsem dostal chuť na kafe a dávku spravedlnosti. Tak se mějte!

- Paul “Arkem” Chamberlain, Anti-cheat Lead

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama