Ask Valorant #8: zbraň v levé ruce, rotace map a nové varianty již vydaných skinů
Gaming Valorant Článek Ask Valorant #8: zbraň v levé ruce, rotace map a nové varianty již vydaných skinů

Ask Valorant #8: zbraň v levé ruce, rotace map a nové varianty již vydaných skinů

David Jiránek

David Jiránek

7. 10. 2020 15:27

Nový Ask Valorant přináší řadu odpovědí na časté dotazy hráčů.

Reklama

Osmý díl série Ask Valorant je zde. Tentokrát se hráči vývojářů ptali přidání zrcadleného pohledu, nové varianty již přidaných skinů zbraní, rotace map a konzistentní pocit ze hraní.

Plánujete přidat možnost držet zbraň v levé ruce?

Víme, že hodně hráčů žádá o tento "levoruký" pohled. Aktuálně zvažujeme jeho přidání, ale v potaz musíme brát uměleckou, technickou i kompetitivní stránku věci.

Umělecká část zahrnuje například skiny na zbraně, animace schopností a další. Z pohledu první osoby vidíte zbraň jen z určitého úhlu a jiný pohled by krásu skinů mohl narušit.

Kompetitivní integrita byla vždy naší prioritou. Chceme zajistit, aby malinko odlišný pohled neposkytoval jak výhodu, tak ani nevýhodu hráčům. Neradi bychom, aby se nový pohled stal metou.

Zatím nemáme žádný konkrétní plán, kdy by se tato novinka dostala do hry. Na druhou stranu víme o tomto požadavku od hráčů a pracujeme na něm.

—Steven Eldredge, Senior Producer

Plánujete aktualizovat již vytvořené skiny a přidávat jim efekty?

Klidně! Jsme pro možnost přidávat například existujícím skinům nožů nové varianty. To se dá víceméně považovat za aktualizaci linie skinů. Především půjde o to, jak moc hráči budou nové varianty žádat.

V minulosti jsme již skiny aktualizovaly. Šlo ale jen o drobnosti, jako třeba úprava barvy přívěsku u zbraně. Přidání efektu pro skiny jako jsou třeba Spline ale tak jednoduché nebude.

Pro teď ale nemáme v plánu přidávat efekty existujícím skinům zbraním. Například nové vizuální efekty, animace a audio. Museli bychom totiž zjistit, co hráči přesně chtějí a jak to provést. Tento postup vyžaduje mnoho přípravy a je náročný na realizaci. Až se o to pokusíme někdy v budoucnu, zabere to nějakou dobu. Když se budeme vracet k již vydaným skinům, tak tím prodloužíme práci na nových, lepších skinech. Nejde o lehké rozhodnutí, a proto se musí provést zmíněná příprava, abychom vždy pracovali na skinech, které hráči chtějí.

—Sean Marino, Art Lead, and Preeti Khanolkar, Producer

Prodloužila upravená rotace map v patchi 1.08 čekací dobu?

Tyto změny neovlivňují čekací dobu. Je to dáno naším rozhodnutím, které nevyžaduje nutně, abyste pokaždé hráli jinou mapu. Pouze pokud to jde, zvýší se šance na přiřazení jiné mapy. Tím se víceméně nezmění čekací doba na hru.

—Ian Fielding, Senior Producer

V některých hrách mi to jde, v jiným vůbec. Je možné, že je něco špatně se hrou?

Průběžně kontrolujeme sociální sítě, dotazníky a zjišťujeme tak, jak se hráčům ve hře daří. Zda nejsou frustrování a co si o hře myslí. V poslední době jsme si všimli, že si hráči stěžují na nepřesnost zbraní. Méně často odpovídají pozitivně na otázku, zda jejich výstřely zasahují soupeře v případě, kdy by dle nich měly.

Vydali jsme proto aktualizaci animací při zásahu, ale to neřeší, proč některé zápasy v tomto ohledu působí lépe a jiné hůře. Proto si občas sedneme s některými hráči a vše prodiskutujeme. Z posledních rozhovorů jsme zjistili, že některé situace jsou zkrátka nepřehledné a hra neposkytuje dostatek informací. Tyto drobnosti pak způsobují, že hra působí nekonzistentně.

Aktuálně se na tento problém snažíme zaměřit a hru ještě více zpřehlednit v těchto ohledech. Zpětná vazba od hráčů nám v tomhle hodně pomáhá.

—Steve Mack, Insights Lead

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama