Asus představil tři obří HDR monitory
Technologie Článek Asus představil tři obří HDR monitory

Asus představil tři obří HDR monitory

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

9. 1. 2019 10:12

Asus překvapil třemi obřími přírůstky v sekci monitorů

Reklama

Ani Asus nezahálel na konferenci CES a kromě netradičního herního stroje Asus ROG Mothership, představil také tři nové přírůstky v oblasti monitorů - konkrétně série ROG Strix XG. Všechny se můžou pochlubit netradičně velkým VA panelem, podporou technologie FreeSync 2 a certifikací DisplayHDR.

Nejmenším monitorem z této trojce je XG32VQ, který má už dnes tradiční parametry 144Hz 16:9 1440p s DisplayHDR 400. Díky své velikosti 31,5 palců se ale může stát, že hustota obrazových bodů bude poněkud trpět, na druhou stranu pokud máte méně výkonnější grafickou kartu, která nezvládá obraz ve 4K, mohl by pro vás být tento monitor dobrým společníkem.

Druhým přírůstkem je monitor XG438Q, jež svými obřími rozměry zaujme poměrně velkou část vašeho herního stolu. Pyšní 43 palcovým displayem, který podporuje obraz ve 4K s obnovovací frekvencí 120Hz a certifikátem DisplayHDR 600. A s dvěma zabudovanými desetiwatovými stereo reproduktory se jedná spíše už o herní televizi než klasický herní monitor.

Asus představil tři obří HDR monitory

Posledním a zároveň největším produktem z dílny Asusu je pak model XG49VQ. Tento model má 49 palcový extrémně širokoúhlý panel s rozsahem 32:9 3840x1080, což je pro představu stejná velikost jako dva standardní 27 palcové monitory 1080p uchycené vedle sebe. To však opět znamená, že hustota obrazových bodů nebude úplně ideální a to zejména když konkurenční značky Samsung, Philips a Dell představily obdobné modely v 1440p podobě. Asus tedy alespoň podporuje obnovovací frekvenci až 144Hz, což ho dělá vhodným pro rychlé hry, které těží z extrémně širokého zorného pole. 

Modely XG49VQ a XG32VQ by měly být dostupné na konci tohoto měsíce a XG438Q byl měl následovat na jaře 2019. Cenovky těchto modelů zatím však ještě nejsou známé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama