BenQ začíná prodávat nový 144Hz monitor s AMD FreeSync
Technologie Článek BenQ začíná prodávat nový 144Hz monitor s AMD FreeSync

BenQ začíná prodávat nový 144Hz monitor s AMD FreeSync

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 11. 2019 15:41

Potěší také USB-C ve výbavě.

Reklama

Výrobce BenQ koncem září odhalil nový monitor EX2780Q, jenž nabízí 27palcový IPS panel s rozlišením 2560 x 1440 pixelů, dále obnovovací frekvencí 144 Hz a podporou AMD FreeSync.

Nyní se u nás začíná prodávat a to za doporučenou cenu 12 999 Kč. Což je nakonec méně, než kolik vycházel přepočet z americké cenovky. Monitor už je zalistovaný na CZC.cz.

Herní zobrazení a dálkový ovladač

BenQ EX2780Q přináší jako tradičně i speciální režimy zobrazení: Black eQualizer zesvětlující tmavé oblasti aniž by přeexponoval místa světlá, Color Vibrance pro snadné a rychlé nastavení intenzity barev a také další herní režimy pro různé typy her. 

Nastavení monitoru je nově dostupné i prostřednictvím dálkového ovladače s přímými funkcemi a centrálním kolem pro orientaci.

Konektivita

Takřka bezrámečkové provedení je vhodné k uspořádání více monitorů vedle sebe. Pro připojení je možné využít konektory HDMI, DisplayPort a USB-C. 

Bohatý zvuk

Monitor v sobě ukrývá sestavu reproduktorů 2.1, tedy dva klasické 2W reproduktory a jeden 5W subwoofer. Zároveň lze měnit ekvalizér v pěti přednastavených scénářích pro Rock/Party, Cinema, Dialogue/Vocal, Pop/Live a Game.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama