BLAST Global Finals: Americké týmy se v prvním dni zapotily
Esport CS:GO Článek BLAST Global Finals: Americké týmy se v prvním dni zapotily

BLAST Global Finals: Americké týmy se v prvním dni zapotily

Michael Douša

Michael Douša

20. 1. 2021 11:36

První den přinesl zajímavý začátek milionového turnaje

Reklama

První den BLAST Premier Global Finals nezačal příliš sympatickou cestu pro zámořské týmy.

Astralis vs. Evil Geniuses: 2-1

První mapa, Inferno, začalo velmi věrně pro tým, který si jej vybral, tedy Evil Geniuses. Vyhrané pistole a dalších šest kol slibovaly skvělou mapu pro EG, ale Astralis uzavřeli první mapu opravdu dominantně a uzmuli si do druhé poloviny jen těsnou výhodu 8-7. Druhou polovinu ale začali opět nezastavitelně američtí střelci, kteří obdobně jako v první polovině vzali spolu s pistolemi i pět dalších kol a Astralis museli zasáhnout, nebo by měli opravdu namále. Naštěstí to byly konstantní výkony kapitána Lukase "gla1ve" Rossandera, které držely Dány nad vodou, ovšem i tak se jim nepodařilo tuto triumfální cestu dotáhnout až do konce - udrželi se na 14 kolech, zatímco EG si díky svému bulharskému ostrostřelci Tsevelinu "CeRq" Dimitrovovi uzmuli svou mapu se 16 body.

Zbylé dvě mapy ale ukázaly, že Inferno bylo pro Dány pouze rozehřívací kolo. Na Overpassu začali Astralis dominantní sérií sedmi kol v řadě na T straně, zatímco EG neměli nejmenší šanci dosáhnout na tempo svých soupeřů. Ač se jim podařilo vyhrát čtyři osamocená kola, za něž si opět odnesl zásluhu CeRq, do druhé poloviny vstoupili se značnou nevýhodou 4-11. Vyhrané pistole jim zaručily ještě čtyři další vyhraná kola ve druhé polovině, ale pak už převzali otěže Astralis a především Andreas "Xyp9x" Hojsleth se se svými soupeři nepáral ani v nejmenším. Vertigo už pak potvrdilo tento trend nebraní si servítek, kdy první polovina dopadle identicky jako na Overpassu, druhou polovinu však zvládli Astralis s přehledem a celý zápas zakončili skvělou tečkou 16-6. Odměnou jim je volná cesta do horního semifinále.

G2 vs. FURIA

Přídavek mladičkého Lucase "honda" Cana, absolventa FURIA Academy, do hlavní sestavy brazilského týmu, mnoho lidí nevidělo jako žádnou bombu, honda se ale v tomto zápase ukázal jako velmi vyspělý hráč se skvěle zvládnutými clutch situacemi, ačkoliv se na něm podepsaly nervy pramenící z jeho prvního velkého zápasu. FURIA si jako první mapu vybrali též Inferno, což byl výběr, který se jim vymstil. Byl to bosenský ostrostřelec Nikola "NiKo" Kovač, který jako by se navrátil do svých mladistvých let ještě před kariérou stratéga ve FaZe, a rozdával hlavy jako na běžícím páse. Díky jeho 25 killům a ratingu 1,33 uzmuli mapu brazilských oponentů 16-12 a vypadalo to velmi nadějně, že by se ujali i vítězství na druhé mapě.

I těm se ale výběr mapy vymstil. Mirage však byla velmi těsná už od začátku, ale G2 se podařilo vyjít z první poloviny s výhodou 8-7. Druhou polovinu ale ovládli zezačátku naopak Brazilci, zasáhlo ale duo bratranců Kovačů - NiKo a Nemanja "huNter-" Kovačovi dorovnali skore, načež přišla nejnapínavější část zápasu, výhry po jednom kole padaly na každou stranu a ani jeden tým se neukazoval jako jasný vítěz. Byl to ovšem právě nováček honda, díky jehož clutchi dorovnali skore na 14-14 a poslali G2 do eca, kvůli němuž ztratila francouzsko-bosenská sestava svou mapu 14-16 a šlo se na Nuke. Na něm ukázali Brazilci opravdu silnou T stranu a ačkoliv se jim nepodařilo z první poloviny vyjít vítězně, předvedli opravdu skvělou práci, jmenovitě Kaike "KSCERATO" Cerato, který podával konzistentně skvělé výkony. Skore 8-7 pro G2 bylo ovšem těsnější, než by si kapitán G2 přál. Ačkoliv FURIA začala druhou mapu slibně, nepodařilo se jim převrátit výhodu z vyhraných pistolí a G2 se vrhnuli do série pěti vyhraných kol a jen s krátkou přestávkou uzavřeli Nuke a s ním i celý zápas.

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu se můžeš těšit na český komentář všech zápasů zápasů BLAST PREMIER Global Final na twitch kanále twitch.tv/czctv. Českým vysíláním tě vždy provedou ostřílení domácí komentátoři a během streamu navíc můžeš vždy mezi mapami vyhrát poukaz na sázení na Fortuně!

Hlavním partnerem vysílání je Fortuna. Partnerem vysílání je online obchod s elektronikou CZC.cz, herní monitory LG UltraGear, herní počítače LYNX a energetický nápoj Big Shock!

Díky CZC.cz si taky můžeš v rámci konání BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama