BLAST Global Finals: Brazilci končí, Liquid překvapili
Esport CS:GO Článek BLAST Global Finals: Brazilci končí, Liquid překvapili

BLAST Global Finals: Brazilci končí, Liquid překvapili

Michael Douša

Michael Douša

21. 1. 2021 11:15

Jediná brazilská sestava se loučí s milionovým turnajem

Reklama
Svítá se na velkolepý comeback týmu Liquid na světovou scénu? Druhý den BLAST Premier Global Finals to přinejmenším naznačuje.

 Vitality vs. Complexity: 2-0

Jen málokdo čekal jiný výsledek, než právě tento. Vitality nejsou na špičce světového žebříčku nadarmo a záskok za Valentina "poizon" Vasileva se příliš neosvědčil, ani když měl největší příležitost svého života - hrát v Astralis. Není tak divu, že Francouzi nedali evropskému mixu šanci se ani jednou dotknout aspoň dvojciferného skore. Na Miragi se ujali vítězství 16-9, na Dustu II 16-8. Největší zásluhu si odnáší bezkonkurenčně nejlepší hráč světa Mathieu "ZywOo" Herbaut, který s nohama nahoru a ratingem 1,49 Complexity totálně odrovnal. Příště je však bude čekat tým Liquid, bude to stejně jednoduchá práce?

Natus Vincere vs. Liquid: 0-2

Experimenty s šestičlennou sestavou se začaly šířit v loňském roce a některé týmy se tohoto konceptu chytily perfektně, příkladem jsou právě výše zmiňovaní Vitality. V ostatních týmech se ovšem nepodařilo tento koncept vyladit - s tím právě bojují Natus Vincere, kteří přídavkem Valerije "B1T" Vachovskije zatím neukázali značný posun. Tento zápas je tomu důkazem, proti Liquid nestála ani šestičlenná sestava za mnoho a na Infernu, picku Liquid, inkasovali Natus Vincere pouhých 6 bodů. Na druhé mapě se jim podařilo obrátit skore 0-10 pouze díky heroické snaze Alexandra "s1mple" Kostylieva, ani to ale nestačilo na výhru. Ačkoliv se k ní nebezpečně přiblížili, Liquid si i druhou mapu odnesli s těsným skore 16-14 a zápas tak uzavřeli 2-0, za což mohou děkovat především jedinému Kanaďanovi na serveru, Keithu "NAF" Markovicovi, který se ratingem 1,46 málem vyrovnal ZywOovi. Natus Vincere čeká souboj proti Complexity, pro rusko-ukrajinskou sestavu jednoznačně k dobru.

Evil Geniuses vs. FURIA: 2-1

I brazilský tým FURIA se pokouší experimentovat se šestičlennou sestavou. Jejich šestým hráčem je mladý střelec Lucas "honda" Cano, ten se ale v zápase proti Evil Geniuses příliš nepředvedl, s ratingem 0,71 na své spoluhráče opravdu nestačil. Ačkoliv Brazilci začali skvěle a první mapu zakončili skvělým 16-9, jejich štěstí se k nim začalo obracet zády. Na druhé mapě se jim nepodařilo remizovat a jít do přesčasu a jen tak tak jim výhra utekla mezi prsty se skore 16-14. Třetí mapa, Nuke, včera skončila proti G2 velice těsně, dnes se jim ale nepodařilo zopakovat stejný výkon a Evil Geniuses je rozdrtili 16-6 a vyhnuli se tak vyřazení, což se Brazilcům ovšem nepoštěstilo. 

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu se můžeš těšit na český komentář všech zápasů zápasů BLAST PREMIER Global Final na twitch kanále twitch.tv/czctv. Českým vysíláním tě vždy provedou ostřílení domácí komentátoři a během streamu navíc můžeš vždy mezi mapami vyhrát poukaz na sázení na Fortuně!

Hlavním partnerem vysílání je Fortuna. Partnerem vysílání je online obchod s elektronikou CZC.cz, herní monitory LG UltraGear, herní počítače LYNX a energetický nápoj Big Shock!

Díky CZC.cz si taky můžeš v rámci konání BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama