BLAST Global Finals: NaVi se pomstili Liquid, vyzvou Vitality o místo ve finále
Esport CS:GO Článek BLAST Global Finals: NaVi se pomstili Liquid, vyzvou Vitality o místo ve finále

BLAST Global Finals: NaVi se pomstili Liquid, vyzvou Vitality o místo ve finále

Michael Douša

Michael Douša

24. 1. 2021 01:17

Astralis si ale zajistili minimálně 200 tisíc dolarů už teď

Reklama

Liquid se nepodařilo zopakovat svůj triumf 2-0 nad rusko-ukrajinskou sestavou a z turnaje tak odchází s bramborovou medailí. NaVi tak čeká boj o místo ve finále o 600 tisíc dolarů proti Vitality.

Vitality vs. Astralis: 1-2

Naopak Astralis si svoje teplé místo ve finále už zařídili. Bylo to výhrou proti zmiňovaným Vitality, kteří ačkoliv začali velmi silně, nepodařilo se jim udržet momentum po celé tři mapy. Dust II, mapu svého výběru, začali silně, ovšem Astralis jim útok oplatili sedmi vyhranými koly v řadě. Vitality  si ale do druhé poloviny odnesli sérii sedmi vítězství a již ve 23. kole byli jen jediný bod od map pointu. Astralis ale zakončili šňůrou šesti výher a Vitality tak skončili jen krok od remízy. Podařilo se jim ale sebrat Dánům jejich Overpass solidním skore 16-10, kde zazářil především Richard "shox" Papillon, jehož rating 1,67 k vítězství značně napomohl. Inferno už ale bylo plně v rukou Petera "dupreeh" Rasmussena a Nikolaie "device" Reedtze. Čtyři kola v první polovině Francouzům nepomohla ke comebacku na polovině druhé, a tak si Astralis připsali relativně jednoduchou mapu 16-5. 

Natus Vincere vs. Liquid: 2-0

Poté, co Liquid s novou sestavou překvapili východoevropské giganty 2-0, NaVi to Američanům vrátili stejnou mincí. Inferno začalo pro Liquid tragicky, NaVi začali se skore 6-1 a ačkoliv Michael "Grim" Wince začal svým triple killem comeback americké strany, Rusy ale nedotáhli a NaVi tak vstoupili do druhé poloviny s výhodou 9-6. V druhé polovině se ale ujali vedení Liquid, jejich atak na map point ale velmi rychle zastavil Aleksandr "s1mple" Kostyliev, jehož rating 1,62 budil respekt a hasil naděje - Liquid se rozloučili se svou mapou 13-16.  Nuke začali zase dominantně Liquid, protiútok NaVi byl však o něco úspěšnější, než ten od Liquid, první polovina začala 8-7, nejtěsněji, jak mohla. NaVi si ale do druhé poloviny přitáhli řetěz šesti bodů a Liquid museli hodně dotahovat, podařilo se jim dojít až ke skore 14. Tři rychlá kola na stranu Natus Vincere ale zhatila veškeré pokusy o remízu, natož výhru. Liquid se tak s turnajem loučí na čestném čtvrtém místě.

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu se můžeš těšit na český komentář všech zápasů zápasů BLAST PREMIER Global Final na twitch kanále twitch.tv/czctv. Českým vysíláním tě vždy provedou ostřílení domácí komentátoři a během streamu navíc můžeš vždy mezi mapami vyhrát poukaz na sázení na Fortuně!

Hlavním partnerem vysílání je Fortuna. Partnerem vysílání je online obchod s elektronikou CZC.cz, herní monitory LG UltraGear, herní počítače LYNX a energetický nápoj Big Shock!

Díky CZC.cz si taky můžeš v rámci konání BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama