BLAST Global Finals: NaVi těsně unikli eliminaci, G2 potrápili Astralis
Esport CS:GO Článek BLAST Global Finals: NaVi těsně unikli eliminaci, G2 potrápili Astralis

BLAST Global Finals: NaVi těsně unikli eliminaci, G2 potrápili Astralis

Michael Douša

Michael Douša

24. 1. 2021 00:51

Ani tentokrát se štěstí neusmálo na týmy se zámořskou účastí

Reklama
Nezbývalo mnoho a Natus Vincere by padli za oběť nekompletní sestavě evropského mixu Complexity.

Natus Vincere vs. Complexity: 2-1

Když bylo ohlášeno, že Complexity na turnaji nebudou hrát s kompletní sestavou kvůli zdravotní dovolené Valentina "poizon" Vasileva, jen málokdo čekal, že se jim podaří vůbec vyhrát nějakou mapu, natož proti týmu ze světové špičky. Když tak byli postaveni proti statisticky třetímu nejlepšímu týmu světa, očekával se jejich umíráček - sice jsme se ho dočkali, ale trvalo to o mnoho déle, než by se rusko-ukrajinské sestavě NaVi líbilo. Na Miragi, výběru Complexity, se jim totiž dostalo nenadálé výzvy - Complexity uzavřeli první polovinu se skore 12-3 a NaVi tak měli namále. Ačkoliv se jim podařil skvělý comeback na 15-15, nicméně přesčas padl do rukou Complexity a ti si tak uzmuli svou první mapu. Na Nuku, který si vybralo mužstvo Kirila "Boombl4" Michailova, Complexity neměli šanci, tam obzvlášť válel Aleksandr "s1mple" Kostyliev a mapu uzavřeli 16-8. Poslední Inferno jim však opět dalo zabrat a Complexity se pomalu vyšplhali i nad hranici dvojciferného skore, byla to ale konstantní střelecká forma Denise "electronic" Sharipova, která zajistila NaVi setrvání v turnaji. 

Astralis vs. G2: 2-1

Podobně složitou práci měli šampioni Astralis s francouzsko-bosenskou sestavou G2. Dust II, pick G2, skončil nejtěsnějším možným skóre, 16-14 ve prospěch G2, a to především zásluhou Nikoly "NiKo" Kovače, který s téměř třiceti fragy rozséval smrt na všechny strany. Na Dány vybraném a oblíbeném Vertigu ale G2 neměli mnoho šancí. Po vyrovnané první polovině za CT stranu neměla sestava Nemanji "nexa" Isakoviće mnoho důvodů k radosti, když se jim podařilo vyhrát v druhé polovině jedno jediné kolo. Emil "Magisk" Reif si s ratingem 1,48 na vrcholu mrakodrapu prostě nebral servítky a Astralis tak uzavřeli mapu 16-8. Opět rozhodovalo Inferno a opět bylo opravdu žhavo. První polovinu si dominantně uzmuli G2 s výhodou 10-5, na druhé už je ale potrápil Peter "dupreeh" Rasmussen, který je nenechal udělat poslední důležité kroky k vítězství a jen tak tak Dánové uzavřeli poslední mapu 16-14. 

Vitality vs. Liquid: 2-0

Bylo to neskutečně těsné a neskutečně napínavé, přesto však Vitality vyšli z tohoto zápasu vítězně. Velmi dominantní začátek na Nuku, kde si přičetli pět kol, načež se ale jejich oponenti vydali díky novému přírůstku Gabrielu "FalleN" Toledovi na vítěznou šňůru a ke konci poloviny měli na kontě 9 bodů proti 6, které si stihli přičíst Vitality. V druhé polovině ale naplno nastoupil starý známý Mathieu "ZywOo" Herbaut, jemuž sekundoval kapitán Dan "apEX" Madesclaire a tým Liquid ještě solidně potrápili. Už už to vypadalo, že se půjde do remízy, ale na poslední chvíli se Francouzům povedlo převrátit 3v4 situaci a uzavřít mapu 16-14. Na druhé mapě na pozici hvězdy Vitality vystřídal ZywOoa legendární Richard "shox" Papillon, který zařídil Francouzům menší výhodu do druhé poloviny - 9-6. Ačkoliv druhé pistole padly  na stranu Liquid, hned dalšícch čtyř kol se ujali opět Vitality a sen o vyhrané alespoň jedné mapě se od týmu Liquid stále vzdaloval. 16-11 pro Vitality a od grandfinále je dělí pouze zápas proti Astralis.

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu se můžeš těšit na český komentář všech zápasů zápasů BLAST PREMIER Global Final na twitch kanále twitch.tv/czctv. Českým vysíláním tě vždy provedou ostřílení domácí komentátoři a během streamu navíc můžeš vždy mezi mapami vyhrát poukaz na sázení na Fortuně!

Hlavním partnerem vysílání je Fortuna. Partnerem vysílání je online obchod s elektronikou CZC.cz, herní monitory LG UltraGear, herní počítače LYNX a energetický nápoj Big Shock!

Díky CZC.cz si taky můžeš v rámci konání BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama