BLAST Global Finals: Vitality obdrželi pokutu za porušení pravidel
Esport CS:GO Článek BLAST Global Finals: Vitality obdrželi pokutu za porušení pravidel

BLAST Global Finals: Vitality obdrželi pokutu za porušení pravidel

Michael Douša

Michael Douša

24. 1. 2021 13:24

ESIC prověřovala situaci v BLAST Premier Global Finals.

Reklama

Francouzská organizace převzala odpovědnost za přehrávání streamu BLAST Premier Global Finals za svými hráči.

Esportová komise pro integritu (ESIC) vypsala pokutu 10 tisíc dolarů francouzskému týmu Vitality jako trest za porušení pravidel Komise. Zaměstnanci týmu měli totiž v pozadí puštěný stream, když jejich hráči bojovali proti týmům Liquid a Complexity na BLAST Premier Global Finals. ESIC ale prověřila veškeré možné záznamy ze hry a z kamer hráčů a nenašly žádné důkazy, že by hráči měli informace dostupné pouze ze streamu, či že získali neférovou výhodu právě díky porušování pravidel.

Komise též vyvodila, že protože se jedná o chybu zaměstnanců týmu a ne hráčů samotných, není proto důvod diskvalifikovat nebo banovat hráče samotné, pokutu tak zaplatí management. 

ESIC po získání VOD záznamů a záznamů z kamer vyvozuje, že žádný z hráčů nezískal informace pocházející ze streamu, či že měli nějakou výhodu jako důsledek porušení pravidel Komise. ESIC pokutuje organizaci namísto diskvalifikace či jiného potrestání hráčů, protože na základě důkazů by bylo nespravedlivé trestat hráče za nedbalost organizace. 
- Esportová komise pro integritu 

Vitality dnes čeká zápas proti Natus Vincere o poslední místo ve finále, kde už jsou připraveni Astralis v plné polní. Vitality tak uvidíme v akci již v 16:30!

BLAST PREMIER Global Final živě na twitch.tv/czctv

Díky oficiálnímu partnerství Grunexu s touto prestižní ligou světového formátu se můžeš těšit na český komentář všech zápasů zápasů BLAST PREMIER Global Final na twitch kanále twitch.tv/czctv. Českým vysíláním tě vždy provedou ostřílení domácí komentátoři a během streamu navíc můžeš vždy mezi mapami vyhrát poukaz na sázení na Fortuně!

Hlavním partnerem vysílání je Fortuna. Partnerem vysílání je online obchod s elektronikou CZC.cz, herní monitory LG UltraGear, herní počítače LYNX a energetický nápoj Big Shock!

Díky CZC.cz si taky můžeš v rámci konání BLAST PREMIER až do 28. února nakoupit se slevou 100 Kč při nákupu nad 1 000 Kč s promo kódem GRUNEXBLAST100.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama