Blizzard zrušil slibovaný PvE režim do Overwatch 2. Vývojáři vysvětlili důvod
Gaming Overwatch 2 Článek Blizzard zrušil slibovaný PvE režim do Overwatch 2. Vývojáři vysvětlili důvod

Blizzard zrušil slibovaný PvE režim do Overwatch 2. Vývojáři vysvětlili důvod

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 5. 2023 09:53

Hra tak přijde o zásadní mód, na který se spousta fanoušků těšila.

Reklama

Populární multiplayerová střílečka s hrdiny Overwatch 2 nedostane dlouho slibovaný samostatný kooperativní PvE režim. Blizzard to potvrdil v nejnovějším YouTube videu o aktualizacích a chystaných novinkách. Režisér hry Aaron Keller a výkonný producent Jared Neuss uvedli, že tyto prvky se stanou součástí nabízených živých služeb, čili live service. „Nemůžeme naplnit původní vizi představenou v roce 2019,“ prohlásil během živého přenosu Neuss a dodal, že si uvědomují zklamání spousty fanoušků, a taky samotné tvůrce to mrzí, ale uskutečnění tohoto scénáře není v jejich silách.

Zpráva určitě bude pro mnoho hráčů Overwatch 2 jako polití ledovou vodou, protože příběhová kampaň s prvky kooperace byla jedním z největších taháků nového dílu, a měla být zásadním prvkem odlišujícím pokračování od svého předchůdce. „Plánujeme, že kooperativní hraní se stane součástí roadmapy,“ uvedl Keller, který tak chtěl zmírnit dopady zveřejněného rozhodnutí. Vyjasnit se situaci poté snažil i Neuss ve svém twitterovém příspěvku. „Sice jsme se rozhodli ukončit Hero mód a talenty, ale příští rok se chystá spousta PvE obsahu,“ napsal.

Keller taky sdělil, že první sada příběhových misí by se měla objevit v šesté sezóně Overwatch 2, která začne 15. srpna. Spolu s ní přibude i další podpůrný hrdina a nejspíš i nová mapa s názvem Flashpoint. Režisér Overwatch 2 dále řekl, že v budoucnu se objeví kanonické i velmi nekanonické mise, při kterých si vývojáři kladou za cíl poskytnout flexibilitu pro objevování univerza Overwatch, jeho hrdinů i padouchů, a zároveň chtějí zkoušet nové věci. Tato slova potvrdil i Neuss na Twiiteru, kde upřesnil, že k vidění budou i nové cinematics, kooperativní události a singleplayerové Hero Mastery mise.

 

 

Ještě jedna sezóna

Dřív však ještě proběhne pátá sezóna Overwatch 2. Zveřejněná roadmapa prozradila, že se spustí 13. června a bude obsahovat novou událost Questwatch, dále pak nabídne zatím blíže nespecifikovaný časově omezený prvek Mischief and Magic, nový filmeček a návrat letních her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama