Brazilci podrtili Astralis 16-2! Kdo postoupí do finále?
Esport CS:GO Článek Brazilci podrtili Astralis 16-2! Kdo postoupí do finále?

Brazilci podrtili Astralis 16-2! Kdo postoupí do finále?

Michael Douša

Michael Douša

10. 4. 2021 22:18

Complexity zase podlehli Švédům.

Reklama

Photo credit: StarLadder 

Není to tak dávno, co jsme viděli Astralis prohrát 1-16 proti ruskému týmu Spirit na IEM Katowice. Historie se opakuje?

 Astralis se na mapě brazilských FURIA podařilo ukázat mnohem lepší show, než na vlastní mapě. Začalo se Vertigem, které si vybrali Brazilci. Tam začali úspěšně - quad killem Nicolaie "device" Reedtze. Velmi rychle jim ale začaly otěže zápasu klouzat z rukou, hned v druhém kole. Astralis pak měli co dělat, aby se dostali alespoň na dvojciferné skore. Druhá mapa - jejich vlastní - byla ale tragédií. Na Trainu vyjeli FURIA na devítibodovou vítěznou šňůru, teprve tehdy se Dánům podařilo ukořistit první bod, v této polovině první. Ačkoliv vyhráli alespoň druhé pistole, FURIA se revanšovali v druhém kole a sebrali si mapu 16-2. Opět se tak ukazují některé problémy, které dánská sestava má, jak jsme popisovali v naší analýze.

Complexity byli v zápase proti NIP favority, ale psychologickou výhodu v tomto ohledu nezužitkovali. Ačkoliv si po prvním prodloužení na první mapě připsali první vítězství, na druhé mapě jim vítězství uteklo v posledním kole. Když se poté šlo na Inferno, Complexity už neměli šanci - Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora zazářil s ratingem 1,52 a zařídili si postup do semifinále.

V semifinále pak vyzvou favority celého turnaje, ruský tým Gambit. To bude nejspíš o něco větší oříšek. Gambit naposledy prohráli před měsícem, od té doby si připsali 9 výher, včetně prvního místa na Pinnacle Cupu, kde ve finále porazili HAVU, tedy tým, který z Pinnacle Cupu vyřadil NIP. Na ESL Pro League 13 pak vyhráli každý zápas, který hráli, včetně zápasů proti světové špičce Natus Vincere, Astralis, či FURIA.

V druhém semifinále se s týmem FURIA utká tým Heroic, který zatím má na ESL Pro League také čistý štít. Takovou výhru, jakou si připsali FURIA proti Astralis, ale na kontě zatím nemají. Očekáváme tak velmi napínavou a těsnou podívanou. FURIA se s Heroic utkali před několika měsíci na IEM Global Challenge, od té doby se ale mnohé změnilo, včetně obou sestav.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama