Britský GAME plánuje zavřít 40 poboček
Zajímavosti Článek Britský GAME plánuje zavřít 40 poboček

Britský GAME plánuje zavřít 40 poboček

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 1. 2020 17:03

Digitální trh válcuje kamenné obchody.

Reklama

Rozvoj digitálních obchodů je pro většinu hráčů zcela jistě příjemným přínosem. Pro hru nemusí nikam chodit, navíc se dočkají častých slev a hru mají k dispozici vždy, když chtějí. Bohužel to ale má své následky. Trpí tím kamenné obchody.

A doplácí na to i britský řetězec GAME. Ten v minulých letech vystřídal několik majitelů, nyní jej vlastní sportovní řetězec Sports Direct. Jelikož ani to ale očividně nepomohlo, chystá se uzavření 40 obchodů, i když se stále jedná o nějakém kompromisu s vlastníky pozemků.

Úzce spolupracujeme s pronajímateli napříč UK, abychom nemuseli opustit 40 míst, což by vedlo k velkému množství vyhazovů. Bohužel, kamenné obchody s hrami jsou v současné době náročné na udržení, a Game se svou rozsáhlou sítí potřebuje restrukturalizaci, a pronajímatelé s námi musí spolupracovat na stanovení realistických, snesitelných nájmů.

GAME ale rozhodně není jediný řetězec, který se potýká s problémy. Gamestop již před nějakou dobou oznámil, že se taktéž plánuje uzavření několika poboček a EB Games v Austrálii čelí stejné situaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama