Bývalí zaměstnanci Valve a Riotu zakládají nové studio
Zajímavosti Článek Bývalí zaměstnanci Valve a Riotu zakládají nové studio

Bývalí zaměstnanci Valve a Riotu zakládají nové studio

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 3. 2019 15:37

Chtějí vytvářet týmové hry s příběhem.

Reklama

Na Game Developer Conference se zničeho nic zjevilo nové studio Stray Bombay. Je tvořeno dvojicí - Chet Faliszek a Kimberly Voll. Chet je známý zejména prací ve Valve, kde sepsal příběhy her jako Portal, Left 4 Dead či Half Life 2. Svou kariéru zde ukončil v roce 2017 a přesunul se do Bossa Studios, studio stojící za I Am Bread či Worlds Adrift. Kimberly se zase soustředila zejména na AI a dynamiku hry v Riot Games. Oba dva se nyní spojili, aby vytvářeli hry, které chtějí.

Chceme vytvářet hry, které dají hráčům možnost dýchat a žít v daný moment. Hry, které vám dají takový příběh, abyste se chtěli stále a stále vracet s vědomím, že se příběh pokaždé změní a dá vám pocit, že hrajete jako opravdový tým, který spolupracuje, ne jako tým, který si hází klacky pod nohy. A kde AI nebudou pouze nepřátelé, ale něco, co vám umocní požitek z hraní.

Místo toho, aby se ke Kimberly a Chatovi jejich původní zaměstnavatelé otočili zády, jim naopak pomáhají.

Před pár týdny jsem po více než třech letech v Riotu začala našemu vedení dávat najevo naše plány o Stray Bombay. Jejich reakce byla neuvěřitelná. Kromě neskutečné podpory se mě vedení začalo ptát, jak by Riot Games mohlo pomoct. Tak jsme dospěli k plánům o budoucí investici ze strany Riotu.

Když nám Kim řekla, že bude zakládat Stray Bombay, byli jsme opravdu smutní. Za chvíli nás ale smutek opustil a místo toho jsme se začali neskutečně těšit, co může v tomto studio vzniknout. Kimberly je skvělá game designerka a její ochota pomáhat hráčům je recept na nezapomenutelné zážitky. Kimberly je hlavně úžasný člověk a díky spolupráci se svými kolegy dokázala udělat z Riotu skvělé místo. Jsme neuvěřitelné rádi za to, co Kim pro Riot každý den dělala. Jako hráči se těšíme na její hry a jako společnost hrdě toto studio finančně podpoříme. Fandíme ti Kim!

Je vidět, že Stray Bombay není obyčejné studio a stojí za ním nejen silný příběh, ale i silní lidé, kteří svou práci opravdu umí. Jak dvojice sama říká, zatím nejsou "připraveni" pro hráče. Studio vzniklo před pár dny, stále se nabírají zaměstnanci a základy jejich první hry se budou teprve pokládat. Pokud si chcete přečíst celý blog, můžete tak učinit na oficiálních stránkách. My si myslíme, že se můžeme těšit na skvělou multiplayerovou hru, která by mohla přinést něco, co tu ještě nebylo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama