Bývalý ředitel Sledgehammer o Activisionu
Gaming Článek Bývalý ředitel Sledgehammer o Activisionu

Bývalý ředitel Sledgehammer o Activisionu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 3. 2020 15:52

Ne za vše mohou vývojáři.

Reklama

Série Call of Duty je tak slavná a zároveň náročná, že na ní zároveň pracují tři různá studia – Infinity Ward, Treyarch a Sledgehammer Games. Ty se na dílech různě střídají a jedno z nich může právě nyní pracovat na Call of Duty, které uvidíme až za 3 roky. I když by se tak mohlo zdát, že mají studia na díly naprostou kontrolu, opak je pravdou.

K situaci se vyjádřil bývalý ředitel a zakladatel studia Sledgehammer Michael Condrey. Ten se dříve staral zejména o své studio, před dvěma lety byl povýšen až na pozici vedoucího série přímo v Activisionu. Očividně ho ale korporát zničil natolik, že se přemístil k 2K Games, kde pracuje na zatím neoznámené hře.

A co že ho nejspíše štvalo nejvíce? Právě to, že nad tvorbou hry neměl téměř žádnou kontrolu. Na otázku jednoho z fanoušků, proč je matchmaking v Call of Duty nevyužitý, odpověděl takto.

Zeptej se Activisionu. Toto nikdy nešlo do COD ode mě. Analytika, matchmaking, monetizace, dedikované servery atd., to vše šlo přímo od centrálních techniků a produkčního týmu v Activisionu. Bylo frustrující, že jsme měli na tyto korporátní rozhodnutí minimální vliv, a to i přes jejich dopad na naše hry a komunitu Call of Duty.

Jak vidíte, často není výsledný produkt ani tak dán rozhodnutím studií, jako tím, co chce samotný vydavatel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama