Call of Duty bude exkluzivní pro Xbox, spekuluje Jeff Grubb
Gaming Článek Call of Duty bude exkluzivní pro Xbox, spekuluje Jeff Grubb

Call of Duty bude exkluzivní pro Xbox, spekuluje Jeff Grubb

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 1. 2022 07:16

Známý redaktor spekuluje nad budoucnosti CoD.

Reklama

Rok 2022 zatím přináší zásadní přelomy na poli akvizicí. Na rekordní nákup Zyngy ze strany Take-Two navázal Microsoft s astronomickým dealem zahrnujícím vydavatelství Activision Blizzard. Pokud na ráno oznámeném procesu nic zásadního nezmění, přejde vydavatel sérií Call of Duty, Diablo nebo fenoménu World of Warcraft "pod zelenou" – a s tím se také rojí spousta otázek.

Asi největší otazník visí nad pravděpodobně nejhodnotnější sérií, kterou Activision Blizzard v současnosti vlastní, tedy Call of Duty. Hry z této série jsou pochopitelně velice populární, a to zejména v USA. Vzhledem ke zdejší dominanci PlayStationu jsou tak hlavní platformou Call of Duty právě konzole od Sony. Respektovaný redaktor webu Venture Beat Jeff Grubb ale spekuluje nad tím, že je Microsoft ochotný riskovat. 

Dobře, já to řeknu. Warzone zůstane multiplatformní, ale myslím si, že hlavní hry Call of Duty budou exkluzivní. Microsoft už kalkuloval s několika scénáři okolo Bethesdy a rozhodl se, že nejlepší cestou ke splnění cílů bude exkluzivita pro Game Pass. Peníze, které ztratí z prodejů na PlayStationu bere jako investici či marketing pro Game Pass. Vše stavím na znalosti Microsoftu, hádám ale, že Call of Duty by mohly něco změnit. Těžko říct, je to divné.

Samozřejmě žádný scénář zatím není jistý a dost možná ani Microsoft ještě není stoprocentně rozhodnutý, jakým způsobem se vypořádá s konzolovou exkluzivitou her od Activision Blizzard. Akvizice je světu oficiálně známa jen několik hodin, je tak jasné, že se další detaily budeme dozvídat v dalších dnech či týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama