Call of Duty Modern Warfare hrálo na Steamu 169 000 hráčů
Zajímavosti Call of Duty: Modern Warfare Článek Call of Duty Modern Warfare hrálo na Steamu 169 000 hráčů

Call of Duty Modern Warfare hrálo na Steamu 169 000 hráčů

Adam Král

Adam Král

29. 9. 2022 16:07

Call of Duty Modern Warfare 2 je na počítačích takový úspěch, že se dostalo do žebříčku nejhranějších her na Steamu

Reklama

Call of Duty je legendární sérií, která čítá už velké množství dílů. Activision se o sérii nadále stará a poslední díly vytváří spolu s vývojáři z Infinity Ward. Ti pracovali na remasterech Modern Warfare a posledních pár let se podílí na nejnovějších dílech jako Modern Warfare z roku 2019 a Black Ops Cold War. Je to právě pokračování Modern Warfare z roku 2019 s číslovkou 2, jehož betaverze je hratelná. Betu si může zahrát pouze ten uživatel, který si hru předobjednal a koupil.

Miliony nahraných hodin

Beta Call of Duty Modern Warfare 2 běžela poslední dva  týdny jak na počítačích, tak konzolích. Byly to ale právě počítače, které zaznamenaly obrovský rekord a ukázaly, že hra má nějaký potenciál. Stránka Steam Charts, která funguje jako počítadlo hráčů na Steamu, uvádí, že aktivní hráči betaverze dosáhli na svůj absolutní vrchol o víkendu. V jeden moment totiž hru zapnulo více než 169 000 hráčů!

Nebyl to ale jediný zajímavý moment, který se o víkendu udál. Díky tomu hráči společně nahráli více než osm milionů hodin, což je velký úspěch na to, že se k betě dostali jen hráči, kteří si hru zaplatili. Hra tak je v době psaní článku desátou nejhranější hrou na Steamu. Protože se ale beta odehrála o víkendu, popularita hry začátkem pondělí začne klesat. Přesto je desáté místo obrovský úspěch, už jen kvůli tomu, že se dostala do stejného žebříčku jako Cyberpunk 2077, Dota 2 a další.

Možnost otestovat betu nového CoD už skončila. Jak to ale vypadá, jedná se o jeden z nejžádanějších dílů série a je možné, že z něj Activision bude těžit ještě nějakou dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama