Česká hra Last Holiday se topí v technických problémech
Gaming Článek Česká hra Last Holiday se topí v technických problémech

Česká hra Last Holiday se topí v technických problémech

Lumír Havlíček

Lumír Havlíček

19. 5. 2023 13:07

I na předběžný přístup má česká hra Last Holiday až příliš velké technické problémy.

Reklama

Sběratelská edice s pivem

Po zpackané maturitě se v roli Bena ocitáte tak trochu za trest na severočeském venkově. Je rok 2000 a prázdniny jsou v plném proudu. Veškeré aktivity i příběh bude naplněn sérií komických situací, od shánění peněz, vlastního auta, které si musíte vlastnoručně opravit, či popíjení piva na zápraží. Velkou předností je kompletní česká lokalizace, tedy i výborně zvládnutý český dabing, na kterém se podílela taková populární jména, jako například herec Jakub Prachař nebo Petr Rychlý.

Indie herní studio Boomer Games s.r.o. vystupuje velmi sympaticky a jde naproti komunitě. Nabízí například sběratelskou verzi hry, naplněnou vlastní značkou piva. O to smutnější je vyslechnout si ve skrze negativní kritiku od fanoušků, kteří na hru lačně čekali.

Nedoladěný technický stav

Chyby, na které hráči poukazují nejvíc, se přitom netýkají ani tak herního obsahu, ale velmi špatného technického stavu. Je nutné předem říci, že hra vychází v předběžném přístupu. Za cenu 28,99 euro, tedy bezmála 700 Kč si jí ale velká spousta hráčů vůbec nemohla užít. Uživatelé steamu zmiňují znatelné propady FPS, velmi časté pády hry, množství bugů, které ovlivní nebo znemožní samotný průběh hrou, špatné načítání textur či zasekávání v nich, nedoladěné ovládání a grafické nedodělky. Tyto problémy se bohužel vyskytují jak na slabších sestavách, tak na nadprůměrných strojích.

V závěru se ale ani herní náplň nevyhnula kritice. Chybí údajně mnoho slibovaných úkolů, vztahové romance s děvčaty či další předem oznámené aktivity. Celý počin tedy působí na hráče nikoliv dojmem předběžného přístupu ale jakési testovací verze.

I přes špatný start berou fanoušci na sociálních sítích cenu hry jako podporu vývojářského týmu Boomer Games a čekají, jak to celé dopadne. Aktuálně má Last Holiday na steamu spíše záporné recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama