České CS:GO soutěže se rozhodly v kauze coach bugu respektovat rozhodnutí ESIC
Esport CS:GO Článek České CS:GO soutěže se rozhodly v kauze coach bugu respektovat rozhodnutí ESIC

České CS:GO soutěže se rozhodly v kauze coach bugu respektovat rozhodnutí ESIC

Michael Douša

Michael Douša

29. 9. 2020 20:14

Sazka eLEAGUE bude respektovat rozhodnutí o zákazu činnosti pro českého kouče.

Reklama

Na svátek sv. Václava vydala Esportová komise pro integritu (ESIC) rozhodnutí o uvalení zákazu činnosti pro celkem 37 koučů z různých koutů světa za využívání tzv. spectator bugu - chyby ve hře, která koučům dovolovala sledovat i jiná místa, než pozice jejich svěřenců, a tak jim dávala neférovou výhodu. Mezi nimi nechyběl ani český kouč Milan "Pepik" Gellebra, v současné době trénující sestavu Brute. Jeho prohřešek však pochází už z roku 2017, kdy byl ještě koučem eSuby.

Nyní padlo v této kauze jasné rozhodnutí i v domácích CS:GO ligách. Sazka eLEAGUE a stejně tak i COOL Liga se rozhodly tento desetiměsíční zákaz činnosti doporučený ESIC respektovat a zachovat tak mezinárodně uznávanou integritu i na české scéně. Organizátoři domácích soutěží se rozhodli brát ohled i na tým Brute a zohlednili fakt, že se do vzniklé situace organizace dostala vlastně omylem, jelikož o koučově jednání v dřívějším angažmá neměla logicky žádné informace. V případě Sazka eLEAGUE obdržela organizace výjimku, díky které si bude moci na soupisku zapsat nového kouče. V případě MČR pak přechází všechny body kouče na organizaci.

Pepik tak následujících deset měsíců nemůže v domácích soutěžích komunikovat s týmem 15 minut před hrou, v průběhu zápasu, ani sledovat zápas jako coach observer. 

České CS:GO soutěže se rozhodly v kauze coach bugu respektovat rozhodnutí ESIC

Pepik na Facebooku oznámil, že toto rozhodnutí komise respektuje:

Sice jsem si tento bug vlastními silami nezpůsobil, ale to mě neomlouvá za to, že jsem ztratil hlavu a tuto mě neznámou věc využil místo toho, abych hru ihned přerušil z důvodu bugu. Velmi mě tento fakt mrzí a opravdu se stydím, na scéně jsem již téměř 20 let a vždy jsem se snažil dělat to nejlepší pro tuto komunitu a budu v tom pokračovat i nadále. 
- Milan "Pepik" Gellebra 

I za své vyjádření schytal na internetu kritiku, nejhlasitější zazněla od Nikolaie "Mazarini" Lazareva, který ho osočil z toho, že stahuje celý tým s sebou, když přiznává, že rozhodnutí nahlásit/nenahlásit tento cheat konzultoval s týmem. Mazarini též dodává, že ban je zasloužený a pakliže někdo hodlá vážnost takového podvádění shazovat, sám se fakticky podílí na celém problému cheatování v CS:GO komunitě. Na Pepikovu stranu se zase postavil Ivan "Dev1" Lazarov, který si mysli, že jedinou chybou Pepika bylo tento bug nenahlásit

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama