České hokejové kluby draftují hráče ve hře NHL 20
Esport NHL 20 (PS4) Článek České hokejové kluby draftují hráče ve hře NHL 20

České hokejové kluby draftují hráče ve hře NHL 20

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

30. 1. 2020 16:44

Sleduj vstupní draft Esport hokejové ligy na twitch.tv/esporthokej

Reklama

Nedávno skončily kvalifikace v Esport hokejové lize, kde měli domácí hráči NHL 20 za cíl nasbírat co nejvíce bodů do kvalifikačního žebříčku a zařadit se tak mezi 45 nejlepších hráčů v České republice. Ti, kterým se to podařilo se nyní připravují na oficiální draft, kde se budou ucházet o své místo v klubech nejvyšší domácí hokejové soutěže Tipsport extraligy.

O koho bude v draftu největší zájem?

Žhavým zbožím bude rozhodně Adam „Dzouvi“ Menšík, který po čas celé kvalifikace předváděl poměrně suverénní výkony. Díky třem vyhraným kvalifikacím patřilo právě jemu první místo v žebříčku. Dzouviho představy o budoucím působení jsou jasné. „Určitě bych chtěl reprezentovat HC Dynamo Pardubice, protože žiji v Pardubicích, takže jsem i jejich fanouškem. Na hokej v Pardubicích chodím skoro na každý zápas,“ řekl v rozhovoru pro esporthokej.cz. Jeho vysněné angažmá je však v ohrožení. Pořadí v prvním kole draftu bude určeno dle aktuální tabulky Tipsport Extraligy, kde jsou Pardubice až na posledním místě.

Dalším ostře sledovaným hráčem bude Josef „Pepcastachurcik“ Stachura. Ten si v kvalifikačním žebříčku vystřílel druhé místo. Z pěti kvalifikačních turnajů se mezi nejlepší tři hráče nedostal pouze jednou. I díky tomu je dalším adeptem na to, stát se jedničkou letošního draftu.

Oba hráče můžeme nazvat velkými rivaly, během kvalifikací se proti sobě postavili hned čtyřikrát s celkovou bilancí 2-2 na zápasy. Po celou dobu kvalifikační fáze jim patřilo čelo kvalifikačního žebříčku, kde nakonec utekli hráči umístěnému na třetím místě o neuvěřitelných 108 bodů. Na celý žebříček se můžete podívat zde.

Šanci zahrát si za extraligový klub má i streamer Bladeito

Není tajemstvím, že se kvalifikační fáze do Esport hokejové ligy zúčastnili také Roman „bladeito“ Pilný a Ondřej „Lelek“ Kvarda. Kvalifikace nakonec dopadla lépe pro fanouška brněnské Komety Bladeita. Ten se dokázal probojovat mezi 45 nejlepších hráčů. Před draftem mu patří 35. místo a není tak vůbec jisté, zda o něj nějaký klub projeví zájem.

Bohužel cesta turnajem známého komentátora a youtubera Lelka skončila. Jak se mu EHL líbila a na kom stojí jeho HUT tým si můžete přečíst v rozhovoru.

Draft už 8. února živě na twitch.tv/esporthokej

Samotný draft se uskuteční 8. února a bude možné jej sledovat živě na oficiálním twitch kanále Esport hokejové ligy. Každý tým si zde vybere dva hráče, kteří jej budou následně reprezentovat v základní části Esport hokejové ligy. V té se týmy hokejové Tipsport extraligy utkají formátem každý s každým a 8 nejlepších klubů postoupí do velkého Grand Finále, které se odehraje offline.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama