Český festival jako PC hra - Rock for People se odehraje ve virtuálním prostředí
Zajímavosti Článek Český festival jako PC hra - Rock for People se odehraje ve virtuálním prostředí

Český festival jako PC hra - Rock for People se odehraje ve virtuálním prostředí

Jakub Osička

Jakub Osička

5. 1. 2021 15:23

Rock for People organizuje virtuální festival, kterého se budete moci přímo účastnit formou 3D avatara.

Reklama

Koronavirová doba eventům nepřeje a své o tom ví hlavně organizátoři velkých hudebních festivalů. A tak není divu, že přicházejí s odvážným pokusem. Česká ikona Rock for People zaexperimentuje na konci ledna s online prostředím a hudebním fanouškům nabídne možnost vychutnat si malý festival z pohodlí domova.

Rock for People "ve hře" online

Nepůjde jen o klasickou streamovanou produkci - akce nese název Rock for People In the Game a jak už pojmenování trochu napovídá, zúčastnit se jí budete moci téměř realisticky ve virtuálním prostředí, které bude simulovat oblíbený areál v Hradci Králové, kde se jinak festival v letních měsících běžně odehrává. Podle informací na webu bude zřejmě event využívat prostředí Confer-O-Matic, což je česká platforma pro pořádání podobných akcí formou, která není příliš vzdálená běžným počítačovým hrám.

Koncert pro avatary

V Confer-O-Matic si vytvoříte vlastního avatara, se kterým se budete pohybovat po areálu a sledovat vystoupení účinkujících. Ředitel festivalu, Michal Thomes, na oficiálním webu prozradil, že se můžeme těšit na repliky známých míst od pódií přes hangár až po stánek s merchem. Prostřednictvím svého avatara můžete klidně aktivovat i svou webovou kameru a mikrofon a s ostatními účastníky si zazpívat svoje nejoblíbenější písničky téměř "tváří v tvář".

Od popu přes punk až k metalcoru

No a jak už bývá u Rock for People zvykem, účinkující reprezentují spoustu různorodých žánrů. Na své si přijdou příznivci metalcoru u vystoupení The Devil Wears Prada nebo Crown the Empire, ale nechybí ani třeba rapper a písničkář KennyHoopla, elektronická pop-alternativa Missio, rockeři Nothing But Thieves nebo lokální pecky jako I Love you Honey Bunny, Redzed a Amelie Siba. Celý line-up si můžete prohlédnout níže.

Český festival jako PC hra - Rock for People se odehraje ve virtuálním prostředí

Vstupenky budou k dispozici za 150 Kč a pokud už máte zakoupené lístky na klasický Rock for People, můžete si vstup dopřát za symbolických 30 Kč. Předprodej začíná 6.1.2021 v 10:00. Více o virtuálním festivalu najdete ZDE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama