Český tým Podnik ovládl druhý Monthly Cup
Esport Valorant Článek Český tým Podnik ovládl druhý Monthly Cup

Český tým Podnik ovládl druhý Monthly Cup

Aleš Pelc

Aleš Pelc

24. 3. 2022 12:43

Podnik si tak zajistil postup do Split Finals.

Reklama

Druhého a pro tuto sezónu VEU posledního Monthly Cupu se dokázal zmocnit český celek Podnik. Sestava Cantzer, Elysium, MaFiN, Minny a alexiiik prošla turnajem bez porážky a zajistila si dalších 300 bodů do žebříčku, kde nakonec obsadila třetí pozici, ze které bude startovat do Split Finals. Byl to právě poslední jmenovaný alexiik, který stabilně dobrými výkony v roli duelisty tlačil svůj tým k vítězství. 

První nástrahovou pro české reprezentanty v turnaji byli polští WATAHA. Zápas byl napínavý, ale rozhodující 3. mapu vzal Podnik pevně do svých rukou a s výsledkem 13:4 postoupil do semifinále. Tam čekali dosavadní vůdci sezonního leaderboardu, Diamant Esport. Slovinsko-chorvatská sestava dala českým hráčům zabrat a rozhodovalo se znovu až na 3. mapě. Přestože byl výsledek vyrovnanější, opět uspěli hráči Podniku a čekalo je už jen finále. Tam postoupili z pavouka poražených iPon Esport, kterým česká pětice dlužila odvetu z posledního Weekly Cupu. A opravdu, sestava okolo Cantzera řekla svým maďarským oponentům jasné NE a se skóre 2:0 si dokráčela k vítězství.

Český tým Podnik ovládl druhý Monthly Cup

Pavouk druhého Monthly Cupu

 

Odměnou za první místo v turnaji bylo 700$ a 300 bodů do tabulky, což Podniku pomohlo poskočit o příčku víš v žebříčku. Díky tomu v prvním kole Split Finals, které se uskuteční už tento víkend, narazí na bodově nejslabšího soupeře.

Další zápasy Podniku a ostatních československých týmů nebo záznamy předchozích turnajů najdete na Twitch kanále CZCTV! . Nejbližší podívanou pro fanoušky VALORANT esportu je VEU Split Final, které začne v sobotu 26.3. od 12:00.

Český tým Podnik ovládl druhý Monthly Cup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama