Čeští CSkaři poletí do Kodaně! Kdo uspěl v národní Red Bull Flick kvalifikaci?
Esport CS:GO Článek Čeští CSkaři poletí do Kodaně! Kdo uspěl v národní Red Bull Flick kvalifikaci?

Čeští CSkaři poletí do Kodaně! Kdo uspěl v národní Red Bull Flick kvalifikaci?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

25. 10. 2022 12:26

16 dvojic se v neděli utkalo o jedinou postupovou pozici

Reklama

Největší turnaj v CS:GO dostupný i pro casual hráče? S největší pravděpodobností ano. Red Bull Flick nabízí hráčům z celého světa si užít chvíle srandy v unikátních 2v2 arenách s módem King of the Hill. Jakým stylem se ale můžou hráči z odlehlých částí světa vzájemně utkat? Nejlepší dvojice z každé zúčastněné země postupuje do grandfinále konajícího se 19. a 20. listopadu v dánské Kodani. 

Cesta všech zájemců musela nejprve začít otevřenou kvalifikací, kde si vylámala zuby i řada hráčů našich předních organizací. Do národního finále mohlo postoupit jen šestnáct nejlepších dvojic a v nejednom případě šlo o neznámé tváře na místní kompetitivní scéně. To se odehrálo v neděli v sídle Autoklubu ČR V Praze. Dalo se čekat, že zkušenější hráči budou mít v offline prostředí navrch, přesto někteří svých zkušeností nevyužili. Přes skupiny do čtvrtfinále nepostoupili bývalí hráči Sampi – zur1s s Darberem, Kwertzz s Rutkem ani veterán tMs1k. 

Čeští CSkaři poletí do Kodaně! Kdo uspěl v národní Red Bull Flick kvalifikaci?

M1nT a nAchy z upol power byli blízko obrovskému překvapení

Přišel čas na čtvrtfinále. Vylosovaný pavouk nahrával méně známým účastníkům, všechny domácí hvězdy totiž skončily ve stejné polovině. Situace nejlépe využila dvojice upol power, která si v horní polovině bracketu poradila s týmy JakZaMlada a The Prodigy, tím se ocitla už v top2 celé soutěže. Na druhé straně se začalo napínavým duelem mezi obráběči – mangussem a Systemem z Enterprise a WorMars – týmem streamera czMarva. Celé utkání bylo velice vyrovnané, rozhodnout se muselo až na decideru, na něm byl ale malinko úspěšnější Marv a jeho spoluhráč wortegg. V posledním čtvrtfinálovém zápase si hráči reprezentující organizaci poradili lépe jak v předchozím případě. Duo ze Sampi – HONES a Matys porazilo Crazyyho se suplickem rychle 2:0 a posunulo se do semifinále k WorMars. I v něm si reprezentanti modrobílých barev vedli nekompromisně a dalším výsledkem 2:0 se dostali do finále. Do finálového duelu naskočil upol power agresivně sebral dvojici ze Sampi první mapu. Následně se už určování tempa hry chopili favorité a se skóre 2:0 na obou dalších mapách otočili grandfinále ve svůj prospěch. Nedělní vítězové budou naši zemi reprezentovat 19. a 20. listopadu v Kodani. Budou si moci zahrát např. proti reprezentantům BIG, G2, Furia nebo Heroic o prizepool 50 000 dolarů.

Významným tahounem diváckého zájmu byl zajisté showmatch. V něm se nejprve představili zástupci ENTERPRISE a Entropiq, jmenovitě The eLiVe s itsTerez a leckr společně s HaiseTem. Tým, který prohrál, musel stage opustit, naopak vítězové se přes online utkali ještě s výběrem z OG esports – NEOFRAGem a nexou. V obou situacích se radovali reprezentanti ENTERPRISE, ale tentokrát nešlo tolik o výsledek, jako spíš o zábavu a atraktivitu, kterou showmatch doručil. 

Čeští CSkaři poletí do Kodaně! Kdo uspěl v národní Red Bull Flick kvalifikaci?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama