Čína zpřísňuje zákony týkající se her
Zajímavosti Článek Čína zpřísňuje zákony týkající se her

Čína zpřísňuje zákony týkající se her

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 4. 2019 14:18

Problém se týká zejména PUBG.

Reklama

I když je Čína obrovský trh pro herní studia, dostat sem svou hru není úplně jednoduchý proces. Čínské zákony ukládají zahraničním firmám povinnost spojit se s místním vydavatelem, v současnosti je to nejčastěji mezinárodní firma Tencent. Dále musí vaše hra splňovat jasně daná kritéria, jež jsou určena Státní administrací pro tisk a publikaci. A pokud se vám všechno podaří splnit, ani poté nemáte vyhráno, jelikož vaší hru musí již zmíněná státní administrace ještě schválit.

A nejspíše to stále není dost, jelikož se zákony ještě zpřísní. SAPTP se rozhodlo určit limit her, které se každý rok schválí, navíc tímto filtrem neprojdou „hry nízké kvality“ či hazardní a gamblingové hry. Herním studiím je navíc doporučeno to, aby hry, které budou vydávat, kladly důraz na tradiční kulturu Číny a správné pojetí historie, politiky a zákonů.

Další změna se týká „brutality her“. Zatímco dříve bylo možné obejít zákaz o zobrazování krve jejím obarvením, nyní to již možné nebude. Ve hrách se nově nesmí zobrazovat mrtvá těla ani krev či cokoliv, co by krev napodobovalo. Regulace vyjdou v platnost na konci dubna.

Jak se změna dotkne her u nás zatím nevíme. S podobným problémem se potýkalo například Rainbow Six Siege, jenž kvůli expanzi na čínský trh hru přizpůsobilo zdejším zákonům. Tato změna se ale provedla globálně. Hráči se okamžitě hlasitě ozvali, Ubisoft tak musel změny vrátit zpět a nejspíše z expanze do Číny upustil. Otázkou tedy je, jak se s novými zákony popere například PUBG.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama