Cloud9 stoupají v žebříčku, MOUZ končí ve čvrtfinále
Esport CS:GO Článek Cloud9 stoupají v žebříčku, MOUZ končí ve čvrtfinále

Cloud9 stoupají v žebříčku, MOUZ končí ve čvrtfinále

Michael Douša

Michael Douša

24. 3. 2023 09:18

Myšáci se musí na ESL Pro League spokojit se sdíleným 5.-8. místem.

Reklama
Myšáci se musí na ESL Pro League spokojit se sdíleným 5.-8. místem.

Jedním z včerejších čtvrtfinálových zápasů byl mimo jiné také zápas Cloud9 a MOUZ, kteří se proti sobě postavili po čtyřech měsících, naposledy bojovali o místo na pódiu v Brazílii na IEM Rio Major 2022 kde MOUZ vyhráli 2-1, od té doby proběhla pouze jedna změna v sestavách. V Cloud9 se objevil nový hráč, kazachstánský střelec Timur “buster” Olepov, který nahradil ruského Timofeye “interz” Yakushina. Dnes MOUZ takové štěstí neměli a podlehli Cloud9 2-1.

První mapu zápasu vybírali MOUZ a volba padla na Inferno, kde velmi dobře ukázali své schopnosti hlavně ve druhém poločase, kde dohnali náskok Cloud9 z první půlky a nechali je ukořistit pouze jeden bod, mapu MOUZ vybojovali se skórem krásných 16:10. Na Vertigu se velmi podobným způsobem ukázali Cloud9, kteří sice první část mapy prohráli o jeden bod, v druhé si nebrali servítky a po pouze třech prohraných kolech vyhráli mapu 16:11.

Rozhodující Mirage hrál dnes do karet Cloud9, kteří si již v první půlce vytvořili obdivuhodný náskok 7 kol, který i přes snahy MOUZ byli schopni udržet, evropský tým se sotva dostal na dvojciferné skóre, Cloud9 byli mapu schopni uzavřít 16:10 a vyhrávají čtvrtfinálovou hru.

Tato hra pro Cloud9 znamená postup do semifinále ESL Pro League Season 17, kde jejich protivníkem budou evropští ENCE, jimž se povedlo eliminovat francouzsko-dánskou sestavu Vitality, MOUZ po této hře bohužel mohou mířit domů. Jako další je čekají až kvalifikace na BLAST.tv Paris Major 2023, které budou za dva týdny, takže si nebudou moci zrovna mnoho odpočinout. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama