Co nabídne Play-off IEM Katowice?
Esport CS:GO Článek Co nabídne Play-off IEM Katowice?

Co nabídne Play-off IEM Katowice?

Michael Douša

Michael Douša

25. 2. 2021 13:47

Dočkáme se dalšího legendárního vítězství Astralis?

Reklama
Po necelém týdnu se blíží grandiozní závěr turnaje IEM Katowice, který doposud přinášel samá překvapení. Dočkáme se dalších?

Play-off tohoto turnaje bude o mnoho rychlejší, než byl zbytek turnaje. Poněkud originální seeding tak zařídil, že se v play-off bude hrát pouze pět zápasů - dvě čtvrtfinále, dvě semifinále, jedno finále. Los tak vypadá následovně:

Co nabídne Play-off IEM Katowice?

První zápas nás čeká v pátek v 15:00, a to souboj dvou euroasijských celků Natus Vincere proti Gambit. Natus Vincere pořád platí za jedny z favoritů celého turnaje, mají dlouhodobě skvělou formu, což se ukázalo již na BLAST Global Finals, kde se vytasili s výborným vítězstvím, jímž strhli z pozice světové jedničky dánský tým Astralis. Ačkoliv měli NaVi skvělý začátek i na IEM Katowice, zápas rozhodující o seedingu jim nevyšel - prohráli 1-2 proti severoamerickému celku Liquid. Gambit naopak vešli do turnaje nesprávnou nohou, ale formu si postupně nabrali výhrami nad mousesports, Heroic a G2. Je ale jasné, že favority zůstává tým Natus Vincere, který pokud zvítězí, měl by v nejspíše těsném boji porazit i další ruskou sestavu, tentokrát tým Spirit. Nejspíše se tak dočkáme Alexandra "s1mple" Kostylieva i ve finále celého turnaje.

Druhý zápas začne v 18:30 téhož dne a v něm se dočkáme boje Virtus.pro proti Astralis. Je těžké odhadovat, kdo se ujme výhry zde. Ačkoliv Astralis se opět vyšplhali na úplnou špičku světového žebříčku, nemusí jim to dlouho vydržet. Ačkoliv měli velmi silný začátek turnaje, úvodní fázi zakončili tragickým zápasem proti týmu Spirit, kdy ačkoliv sebrali Spirit mapu jejich výběru, ruská sestava pak sebrala Astralis zase výběr jejich a Dust II byl na straně Dánů úplným fiaskem. Za celou mapu si připsali pouze jediný bod a Spirit si tak zařídili volnou jízdenku do semifinále. Zato Virtus.pro by se velmi rádi podívali do finále. Mají za sebou z jiných turnajů velmi solidní výsledky a ačkoliv jsou v tomto zápase za vyzyvatele, jejich šance nejsou nejmenší. Je ale třeba vzít v potaz, že od posledního zápasu Astralis proti Spirit uběhlo několik dní, které Astralis využili k rozsáhlým strategickým rozhodnutím a změnám. Zda se proti Virtus.pro osvědčí, je otázkou.

Semifinále nás pak čekají v sobotu, v 15:00 se Spirit utkají s vítězi Natus Vincere vs. Gambit, v 18:30 pak budou Liquid bojovat s vítězem Astralis proti Virtus.pro. Best of 5 grandfinále nás pak čeká v neděli od 15:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama