Co víme o Baldur's Gate 3
Gaming Baldur's Gate 3 Článek Co víme o Baldur's Gate 3

Co víme o Baldur's Gate 3

Barbora

Barbora

29. 2. 2020 14:00

Předběžného přístupu se dočkáme letos, obrovskou změnu zaznamenal soubojový systém.

Reklama

V pátek večer došlo na PAX East k oficiálnímu představení Baldur's Gate 3. Studio Larian si pro diváky nepřipravilo žádné dechberoucí video, ale sám ředitel studia Swen Vincke přišel a začal hru skutečně hrát. A ne vždy to šlo přesně podle plánu. Několikrát během prezentace zemřel, ale co víc jako názorná ukázka toho, že bitvy budou těžké?

Po úvodním videu, ve kterém hráče napadne Mind Flayer a nasadí do hlavy parazita, se hlavní postava začne měnit v monstrum a získá zajímavé schopnosti. Zápletka je tedy jasná: zbavit se tohoto cizopasníka.

Největší změnu představuje přechod z pauzovacího bojového systému, který byl typický pro předchozí hry, na tahový. Našlo by se hned několik důvodů. Tím prvním je, že Balduři využívají pravidel 5. edice Dungeons & Dragons a tahový systém přispívá k autenticitě. Druhým důvodem je, že předchozí hry studia, a to série Divinity: Original Sin, rovněž využívají tahový systém, a Larian zde využije nasbírané zkušenosti. Právě podobnost s Divinity hrami zmiňuje mnoho fanoušků, ať už v souvislosti s rozhraním nebo výraznou barevností oproti předchozím dílům, které se nesly v duchu temné atmosféry.

Velké plus rozhodně představují dialogy, v nich můžeme vidět animované aktéry se skvělým dabingem. V plánu je i multiplayer, ve kterém hráči utvoří družinu a budou spolupracovat.

Tak jako u předchozích dílů si budeme moci vytvořit vlastní postavu anebo nově využít z již předpřipravených postav. Na výběr bude z nepřeberného množství ras (člověk, elf, půl elf, trpaslík, gnóm, temný elf, půlčík,…) a povolání (kouzelník, paladin, druid, bard, hraničář, a mnoho dalších). A samozřejmě, opět se můžeme těšit na dialogy šité na míru našim postavám. Není žádnou novinkou, že rozhodnutí hlavní postavy určí, jak vlastně příběh hry skončí.

Bohužel, prozatím není jisté, kdy vlastně hra vyjde. Pro tento rok se ale dočkáme předběžného přístupu, v něm ale nebudou dostupné všechny rasy a povolání. Na záznam z hraní se můžete podívat v následujícím videu:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama