[CS:GO] 2 miliony dolarů - PGL Major bude mít rekordní prizepool
Esport CS:GO Článek [CS:GO] 2 miliony dolarů - PGL Major bude mít rekordní prizepool

[CS:GO] 2 miliony dolarů - PGL Major bude mít rekordní prizepool

Michael Douša

Michael Douša

15. 1. 2021 14:54

Major ve Stockholmu bude mít pro vítěze velmi sladkou odměnu

Reklama
Prvního Major turnaje po dvou letech se dočkáme letos na podzim, hrát se bude od 23. října do 7. listopadu.

 CS:GO Major turnaje bývaly každoročně největšími turnaji roku, především díky štědré podpoře tvůrců hry Valve. Play-off, které proběhnou od 4. do 7. listopadu, se budou hrát v Ericsson Globe, aréně s 16 tisíci místy k sezení, kde se odehrálo již několik velkých  turnajů, konkrétně DreamHack Invitational 2014, DreamHack Masters Stockholm 2018 a původně se zde měl hrát i DotA2 turnaj The International v loňském roce, než byl odložen kvůli koronaviru.

[CS:GO] 2 miliony dolarů - PGL Major bude mít rekordní prizepool

Photo credit: PGL

Organizátoři však ujišťují, že turnaj se bude hrát "pouze při podmínce, že to bezpečnostní situace dovolí". Pokud  se však ale bude konat, bude se na co dívat, a to i z domova. Organizátoři totiž slibují, že celý turnaj bude streamován ve 4K rozlišení, což si bude moci PGL připsat jako prvenství, stejně tak jsou připravovány prvky augmented reality a další inovace.

Týmy, které se na Majoru ukážou, vzejdou z RMR turnajů, které začnou v online formátu, ale aspoň jeden musí mít podobu LAN turnaje. Valve má pro tuto příležitost vytvořený systém, tzv. Regional Major Ranking (zkráceně tedy RMR), tyto regionální turnaje pak i jednotlivě sponzoruje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama