[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

Michael Douša

Michael Douša

30. 7. 2018 12:57

Astralis se vrcholu nevzdávají, NaVi se na první příčku nedostanou.

Reklama

Osm týmů, jeden milion dolarů, Atlanta, USA. Souboj o vrchol mezi Astralis a Natus Vincere vrcholí právě zde. Ovšem až na to, že jeden z těchto dvou týmů ani nedošel do finále. A někdejší nejlepší tým se pokusil o návrat ve velkém stylu. Nutno však dodat, že marně. Tak tedy podrobně.

Na tomto turnaji se utkalo osm týmů, přičemž sedm z nich je v top 10 (Cloud9 momentálně stojí na místě osmnáctém). Každý z nich do turnaje šel s nějakým cílem. Astralis se snažili udržet si svou pozici na vrcholu všech žebříčků a dokázat světu, že ESL One Cologne bylo jenom jejich menší škobrtnutí. Natus Vincere se zase snažili dokázat, že ESL One Cologne byl jenom start jejich hvězdného vzestupu. Mousesports měli za cíl dokázat, že v nové sestavě se dokáží postavit i nejlepším týmům světa, a že si své umístění v top 5 přinejmenším zaslouží. Liquid, jakožto taková šedá eminence, prokazují, že jsou v tuto chvíli nejlepším týmem Ameriky. Fnatic se pokoušeli dokázat světu, že zašlá sláva Švédska v e-sportu se jen tak v prach neobrátí, a že tyto legendy jenom tak nevymřou. MIBR a Cloud9 měli cíl prakticky totožný - se svou novou sestavou svrhnout nejsilnější americký tým, a to Liquid. A FaZe? Ti měli cíl svým způsobem opačný, než MIBR a Cloud9. Se starou sestavou se navrátit na vrchol, a tak ještě jednou dominovat celé Counter-Strike: Global Offensive světové scéně. Komu se to povedlo? 

Jak už název napovídá, největší úspěch slaví Astralis. Ti jediní dosáhli svého cíle naplno a s přehledem. Za celý turnaj neprohráli jedinou mapu, avšak nedočkali jsme se nejočekávanějšího zápasu - Astralis vs. NaVi. Tedy vlastně opáčko toho, co jsme viděli na ESL One Cologne. Do toho turnaje Astralis přicházeli s vidinou jasného vítězství, avšak žalostně pohořeli. NaVi s touto vidinou přicházeli zase do ELEAGUE Premier. A pohořeli úplně stejně. Dánové si tedy z tohoto turnaje odnáší trofej, půl milionu dolarů a Nikolai "dev1ce" Reedtz si ještě k tomu odnese i svou letošní druhou MVP cenu. Jak už tedy mnoho lidí podotklo, žijeme nyní v éře Astralis, a tu jen tak nic neukončí. 

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

Na druhém místě se pohodlně usadili Liquid. I ti tedy došli ke svému cíli, ačkoliv ne s tak velkou parádou, jako Dánové. Ti právě proti Astralis prohráli, a to rovnou dvakrát. Jednou ve skupinách, podruhé ve finále, v obou případech 2-0. Ani to je ovšem nezastaví od získání titulu momentálně nejlepšího týmu Severní Ameriky. 

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

Na děleném třetím a čtvrtém místě se umístili mousesports a Natus Vincere. Pro mousesports to byl úspěch, který dokazuje, že jakožto tým si své umístění v top5 opravdu zaslouží, a ačkoliv možná nikdy nedosáhnou na úplný vrchol, jednoznačně na ně nesmí být v žádném žebříčku zapomenuto. Pro Natus Vincere byl však tento turnaj velkým zklamáním. Nejenže si nezahráli se svým největším rivalem, dánskými Astralis, ale nedostali se ani do finále. Takže nemohli dokázat svou dominanci nad Astralis, když je porazil tým, který je v žebříčku týmů o dvě příčky níž. Proto si tedy na post nejlepšího budou muset ještě notnou dobu počkat. 

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

Páté se šestým místem si dělí fnatic s MIBR. Fnatic ukázali, že jejich forma je sice pořád stejně kvalitní, jako když bojovali v roce 2014 ve finále ESL One Cologne, ale bohužel se Counter-Strike a jeho hráči už posunuli dál. Jejich kvalita se tedy z vrcholu pomalu posunula do lepšího průměru profesionálních týmů. Díky tomu si však pořád drží krásnou devátou příčku v pořadí týmů, ale šance, že se stanou nejlepším evropským týmem je malá, ne-li úplně mizivá. A MIBR? Ti nově získali dva přeběhlíky z Cloud9. Pravděpodobně díky tak velkému oslabení někdejších major šampionů se jim je podařilo zdolat. Neporazili však už vůbec nikoho jiného. Stačily dvě prohry proti Liquid a balili se domů. Proto tedy jejich cíl - dominance na severoamerické scéně - zůstává pouze snem. 

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

Cloud9. Tým, který kdysi znamenal opravdu mnoho. Jméno, které bylo nošeno vždy výhradně legendami mezi hráči z USA a Kanady. Co se z něj však stalo? Postupně začaly legendy pomalu, ale jistě odcházet. Sean "seang@res" Gares, Mike "shroud" Grzesiek, Jordan "n0thing" Gilbert, a mnoho dalších. Když odešli tito, začal se tým rozpadat. A nyní odešli dva hráči ke kdysi největšímu konkurentu - MIBR. Kdo tak legendární v týmu zůstal? Z té nejslavnější a nejznámější pětice tam je pořád Tyler "skadoodle" Latham. Nikdo jiný. A navíc měli při turnaji hned dva zaskakující hráče. Martina "STYKO" Styka a Maikila "Golden" Selima. Časy s Cloud9 na vrcholu jsou tedy, s největší pravděpodobností, pryč.

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

A FaZe? Ti, kteří dali světu okázale vědět, že se jim vrací hvězda jménem Olof "olofmeister" Kajbjer, a že jsou tedy připraveni vrátit se na vrchol? Ano, přesně ti a oni jediní za celý turnaj vyhráli jenom jednu mapu (horší už byli jenom Cloud9) a odnáší si tak poslední místo. Ještě před třemi týdny mi rain tvrdil, že jakmile se jim vrátí Olof, budou moci konečně porazit Astralis a stát se opět nejlepším týmem. Já si dovolím o tomto tvrzení pochybovat. Pokud se FaZe někdy chtějí na ten vysněný vrchol vrátit, obávám se, že bude muset dojít i na personální změny.

[CS:GO] Astralis vítězí na ELEAGUE Premier

Pořadí týmů tedy na ELEAGUE Premier vypadá následovně:

1. Astralis - $500,000 2. Liquid - $200,000 3-4. Natus Vincere - $80,000 3-4. mousesports - $80,000 5-6. MIBR - $40,000 5-6.  fnatic - $40,000 7-8. Cloud9 - $30,000 7-8. FaZe - $30,000

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama