[CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci
Esport CS:GO Článek [CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci

[CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci

Michael Douša

Michael Douša

23. 6. 2018 14:01

EnVyUS propustila své CS:GO hráče.

Reklama

Francouzská scéna nás nepřestane překvapovat. Nejenže "supertým" G2 mění svou sestavu přibližně každé tři měsíce (řečeno samozřejmě s nadsázkou), ale nyní bude nepořádek i v tom, na co jsme se doposud mohli spolehnout. EnVyUS, tedy organizace, do které přešli hráči z LDLC.com už před třemi lety, nyní všechny své hráče propouští. Nejen ty největší hvězdy, ale i EnVyUS Academy. Vypadá to tedy, že se organizace nebude do CS:GO už nadále angažovat. 

[CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci

EnVyUS má na kontě mnoho titulů, za největší úspěch můžeme asi považovat vítězství na DreamHack Open Cluj-Napoca Major turnaji. V únoru 2017 však přišel zvrat, když jádro týmu přešlo pod konkurenční G2 a EnVyUS už se nepodařilo postavit tým schopný vyhrávat turnaje. Naposledy jsme je mohli vidět na CS:GO Asia Championship, kde se umístili na děleném třetím až čtvrtém místě. 

[CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci

Toto jsme našli na oficiálním Twitteru:

A message from @hastr0 about the release of our current CS:GO roster and opportunities in NA. Look forward to more info about future Envy teams, coming soon! pic.twitter.com/6IFe9MtYCD

— Team Envy (@TeamEnVyUs) June 20, 2018

Majitel EnVyUS, hastr0, se ve videu také vyjadřuje k minulosti týmu. 

"Užili jsme si spolupráci s každým jednotlivým hráčem, koučem a manažerem, kteří se podíleli na tvorbě Envy CS:GO a Academy týmů v Evropě za poslední čtyři roky. Kousek našeho srdce bude navždy s hráči a fanoušky ve Francii, kteří nám pomohli rozšířit popularitu kompetitivní Counter-Strike scény po celém světě. Jsem neskutečně pyšný na všechny úspěchy našeho týmu a přeji našim hráčům jen a pouze úspěch, když se usídlí pod jinou CS:GO organizací. Tým Envy by nikdy nebyl to, čím je dnes, kdyby nebylo naší minulosti v CS:GO a těším se na to, až budu moci sdílet naše plány v CS:GO v budoucnu."

 Tak že by nakonec z CS:GO scény neodcházeli? Těžko říci. A co si o tomto kroku myslí bývalý hráč EnVyUS, Fabien "kioShiMa" Fiey?

[CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci

"Zkusili jsme mnoho věcí, kterými bychom pozvedli EnVyUS jako tým. Zkoušeli jsme poslouchat pouze in-game leadera a nic jiného, sdílet svá rozhodnutí, prohazovali jsme si role, diskutovali dlouhé hodiny jako tým o tom, co vyřešit a co je vlastně špatně, ale nikdy jsme nedošli k úplnému řešení."

Těsně před ESL Pro League byl nucen odejít Damien "maLeK" Marcel, který se podle kioShiMy "hádal s in-game leaderem o tom, jak a co se má vlastně dělat." Tento krok však týmu vůbec nijak nepomohl.

"Nebylo to nejlepší, v ničem jsme se nezlepšili, všechno bylo pořád stejné, hráči cítili, že jsme nevyužívali svůj plný poteniál, cítili jsme se nuceni k věcem, se kterými jsme sami nesouhlasili, ta správná chemie tam absolutně chyběla. I s těmi problémy jsme si dali poslední šanci na DH Tours, ale každý věděl, že by to mohl být náš poslední zápas jako tým. Ty problémy tam byly až mouc dlouho a prostě jsme neviděli jedinou šanci, jak z toho vyklouznout, aniž bychom udělali jakousi drastickou změnu."

 Drastickou změnu však udělali, když z aktivní sestavy odstranili Vincenta "Happy" Schopenhauera z pozice in-game leadera a poté z celého týmu.

[CS:GO] EnVyUS přichází o CS:GO sekci

"Důvodem, proč jsem převzal roli IGL, je to, že jsem chtěl hlavně ostatním ukázat, že nejsme tak závislí na Happym. Všichni hráči měli moc dlouho jednoho IGL a nevěděli, jak by to fungovalo pod někým jiným." 

KioShiMa se však nevyjádřil ohledně toho, co se nyní bude dít s týmem, jehož chemie nefunguje a nyní ani nemá organizaci. To pravděpodobně zjistíme v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama