[CS:GO] Jak na major aneb průvodce Krakovem
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Jak na major aneb průvodce Krakovem

[CS:GO] Jak na major aneb průvodce Krakovem

Jakub Osička

Jakub Osička

13. 7. 2017 13:04

Pokud se chystáte vyrazit na nejprestižnější turnaj do Polska, máme pro Vás několik cestovatelských tipů.

Reklama

PGL Major klepe na dveře a svět Counter-Strike: Global Offensive upíná pozornost na polský Krakov, kde klání už 16. července započne. V pátek 21. 7. se postupující týmy přesunou do TAURON arény před živé publikum a věřím, že alespoň někteří z vás si tento zážitek nenechají ujít naživo. 

Kde koupit vstupenky?

Stačí zamířit na stránky ebilet.pl. Obyčejné vstupenky stojí 59 zlotých na den a prémiové jsou už bohužel vyprodané. Bohužel nelze zakoupit např. třídenní vstup - musíte brát lístky zvlášť na každý den. Lístek vám přijde na mail, takže si jej pohodlně můžete vytisknout doma.

Jak se vydat za hranice?

Asi nejpohodlnější to bude autem. Ať už pojedete z Prahy nebo z Brna, nejlíp asi uděláte, když najedete na dálnici směrem na Ostravu a budete pokračovat do CSkářům rovněž známých Katovic. Polský úsek je ve výborném stavu a z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že se do Katovic jede naprosto bez problémů a navíc bez poplatků. Polské dálnice mají stanovené placené úseky. Jeden z nich začíná právě za Katovicemi po cestě do Krakova, takže tady už si bohužel připlatíte. Odbavení probíhá prostřednictvím běžných bran (stejně jako třeba v Chorvatsku) a mělo by vás vyjít asi na 10 zlotých, což je necelých 70 kč.

Zkusit to ale můžete i autobusem, případně vlakem. Do Krakova jezdí většina známých společností a vybírat musíte v rámci vašich možností. Vřele můžu doporučit Polskibus, který jezdí z Prahy i Brna většinou za velmi přívětivé ceny (závisí na čase a aktuálním zaplnění spoje). Krakovské autobusové nádraží je situováno hned za vlakovým a historické centrum je od nich vzdáleno pár minut chůze. Stačí projít velkou obchodní galerií (otevřena do 22:00, WiFi, volné zásuvky u laviček) a můžete obdivovat krásy nádherných historických památek a veselou atmosféru místního náměstí.

Ubytujte se

Akce pro diváky je rozprostřena do tří dnů a když už se na místo vydáte, rozhodně se nevyplatí hned odjíždět zpátky. Krakovské hotely paradoxně nemusí vyjít moc draho a slušné ubytování seženete opravdu za pár korun - vlastně zlotých. Mrkněte na Booking.com, případně můžete zkusit i AirBnB. Samozřejmě už touto dobou bude spousta výhodných nabídek vyprodaná, ale i tak určitě natrefíte na solidní místo ideálně nedaleko centra města.

[CS:GO] Jak na major aneb průvodce Krakovem

Jak do TAURONu?

Pokud máte auto, není co řešit. Přímo v areálu haly je dostupné parkoviště, které je ale bohužel placené - 30 zlotých na den. Objednat místo si můžete také online. Bez větších problémů se vám ale možná podaří zaparkovat i v okolí a nebo prostě využijte parkování na hotelu.

Na místo se totiž jednoduše dostanete i místní městskou dopravou. Spojení si můžete dohledat tady a z centra vás k aréně přiveze třeba tramvaj č. 4. Zajímá vás např. zastávka TAURON Arena Kraków Wieczysta. Problém není ani s nočním spojením, které je sice střídmější, ale dostupné. Nemusíte se bát, hala se nachází v první městské zóně, takže nemusíte za jízdenky připlácet. Ceny jízdenek podle přestupů či časových intervalů můžete najít tady.

POZOR - návštěvníci pod 16 let mohou turnaj navštívit pouze v doprovodu dospělé osoby. Pokud je vám nad 16 a pod 18, musíte mít alespoň písemné potvrzení rodičů či zákonného zástupce souhlasu s vaší účastí na akci.

[CS:GO] Jak na major aneb průvodce Krakovem

A dál?

Nezůstávejte jen na hotelu a v aréně. Ve volném čase si určitě běžte projít historické centrum města a minimálně prostory královského hradu Wavel, který je jen kousek níže. Vše najdete blízko pohromadě a putovat po městě můžete bez problémů pěšky. Pokud chcete tip na jídlo v centru, můžu vřele doporučit burgrárnu Moa Burger na ulici Mikolajska.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama