cs-go-major-shrnuti-turnaje-vitezove-a-porazeni
Gaming CS:GO Článek [CS:GO major] Shrnutí turnaje, vítězové a poražení

[CS:GO major] Shrnutí turnaje, vítězové a poražení

Jakub Osička

Jakub Osička

30. 1. 2017 12:46

ELEAGUE Major Atlanta 2017 je za námi. Kdo se probojoval do pozice aktuálně nejlepšího týmu?

Reklama

Osm dní - přesně tak dlouho nás bavila produkce ELEAGUE z americké Atlanty svým obrovským Counter-Strike: Global Offensive major turnajem. Po odehrání zápasů skupin jsme informovali o prvotních výsledcích a postupech do čtvrtfinále. Nyní se podíváme, jak celý major doběhl do svého konce.

Čtvrtfinále

V prvním čtvrtfinálovém zápase poměřily síly týmy Natus Vincere a Astralis. Iluze naprosto dominantních výkonů Na'Vi na základě skupinových zápasů rychle opadla, neboť už na první mapě Overpass si Astralis připsali první bod s výsledkem 16:7. Na'Vi sice zvládl velmi těsně urvat vítězství na druhé mapě Mirage 16:14, ale poslední zápas se jim stal osudným. Astralis si připsali druhý, rozhodující bod na Dust 2 s výsledkem 16:10.

Následně na stage nastoupili hráči fnatic a Gambit. První mapu Cache si připsali fnatic s poměrně jednoznačným výsledkem 16:7. Karta se ale obrátila a na Overpassu je rozdrtili Gambit s překvapivým výsledkem 16:3. Ve třetím kole jsme se opět vrátili na Dust 2 a fnatic opět se stejným výsledkem 16:7 dokázali Gambit udolat.

Jedním z nejzajímavějších a divácky nejvyhrocenějších zápasů celého turnaje byl bezpochyby duel Virtus.pro vs. North. První mapu Overpass si zvolili právě North, ale čekalo je hořké překvapení. Za prvních patnáct kol dokázali uhrát pouze jedno vítězné a celkově prohráli s demoralizujícím výsledkem 4:16. Druhá mapa Cache pro North znamenala záchranu šance na vítězství. Podařilo se jim předběhnout Virtus.pro s výsledkem 16:12. Poslední Cobblestone se nesl ve znamení obrovského comebacku Virtus.pro, kteří se ze skóre 3:12 dokázali po výměně stran dostat až na vítězných 16:13.

Ve čtvrtém souboji se proti sobě postavily týmy FaZe Clan a SK Gaming. První mapu Mirage s jednoznačným výsledkem uhráli FaZe 16:7. Forma SK Gaming nevypadala vůbec dobře, což se jim ale vzápětí podařilo vyvrátit na mapě Train, kde převálcovali FaZe s výsledkem 16:3. Ve stejném duchu probíhala i poslední mapa. Overpass přinesl další vítězství SK Gaming 16:5.

Semifinále

První semifinálový zápas znamenal duel Astralis a fnatic. Mapa Cache přinesla velmi vyrovnané výkony a rozhodlo se teprve v prodloužení s výsledkem 19:16 ve prospěch Astralis. Následně jsme zavítali na Nuke, kde Astralis předvedli to nejlepší a získali svou vstupenku do vytouženého grandfinále.

I v druhém zápase mezi SK Gaming a Virtus.pro jsme mohli vidět prodloužení a rovněž jsme se podívali jen na dvě mapy. Virtus.pro dokázali z těžkého souboje na mapě Train vyjít jako vítězové s výsledkem 19:17. Stejně tak se jim podařilo zabrat i v druhém kole a Cobblestone zažil jejich vítězství opět s velmi těsným výsledkem 16:14.

Grandfinále

Poslední a nejvíce očekávaný zápas celého turnaje - v cílové rovince se o první místo a 500.000 USD utkali Astralis a Virtus.pro. Nechyběly výborně zahrané akce, velmi těsné výsledky a podívali jsme se celkově na tři mapy. První z nich, Nuke, byla úspěšnější pro polské uskupení hráčů a Virtus.pro se s výsledkem 16:12 dostali do vedení. Poté týmy zamířily na Overpass, kde Astralis z posledních sil zvládli udolat svého soupeře 16:14. Poslední mapou turnaje se stal Train, který přinesl opět velmi vyrovnanou hru a opět velmi těsný výsledek 16:14 pro Astralis.

Dánští Astralis tak potvrdili aktuální první pořadí ve světovém žebříčku a získali své první vítězství na major turnaji vůbec. Ocenění za MVP turnaje dostal jejich hráč Markus "Kjaerbye" Kjærbye nejen za perfektní výkon v grandfinálovém souboji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama