[CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A

[CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A

Michael Douša

Michael Douša

16. 8. 2020 21:58

Mnoho vsázecích příležitostí přináší ESL One Cologne. Na koho si tedy vsadit?

Reklama

ESL One Cologne se sice letos nedočká offline varianty, ale to ničemu nevadí, protože si CS:GO napětí užijeme v plné parádě alespoň online! A nebyl by to pořádný turnaj, kdyby na něj nešlo vsázet - nemusíte se ale spoléhat na mezinárodní sázkové kanceláře, skvělé kurzy najdete i u nás. Na koho si ale vsadit? Dnes si představíme tipy redakce na skupinu A evropské části turnaje!

BIG vs. Sprout - 18. srpna, 15:00

Prvním zápasem bude lítý bratrovražedný boj mezi dvěma německými organizacemi - BIG a Sprout.

BIG jsou online ve svém živlu. Od začátku roku se jim podařilo zvítězit na 10 turnajích, mezi něž patří bezpochyby špičkové turnaje, jako třeba DreamHack Masters Spring 2020, cs_summit 6 Europe, první dvě iterace Home Sweet Home Cupu, či DreamHack Open Leipzig. S Florianem "syrsoN" Rischem v čele se skvělým 1,20 ratingem za poslední tři měsíce jsou tak od začátku roku v plné parádě a jen málokdo jim dokáže konkurovat - i proto nyní zaslouženě sedí na první příčce ratingu nejlepších týmů.

[CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A

Photo credit: Stephanie ''Vexanie'' Lindgren, DreamHack

Sprout se ovšem za poslední roky nepodařilo dostat ani do TOP20 týmů na světě a od ledna 2020, kdy od nich odešel výše zmiňovaný syrsoN, se jejich výsledky ani v nejmenším nezlepšily, ba naopak tým klesal stále níž. Poté, co z týmu kvůli vzájemným neshodám odešel Tomáš "oskar" Šťastný a nahradil ho Michał "snatchie" Rudzki, se tým pohyboval okolo čtyřicáté příčky, kde zůstal doposud. Pro BIG by tak Sprout neměli dělat žádný problém.

Tip redakce: 2:0 vítězství BIG.

OG vs. NiP - 18. srpna, 15:00

Druhým mačem bude souboj evropského mixu OG proti čistě švédským NiP. Ten by měl přinést lepší CS, než zápas mezi Němci, protože to vypadá mnohem vyrovnaněji.

OG jsou rozvičeni z DreamHack Open Summer, který jim přinesl velmi příznivé umístění v lepší polovině po postupu do play-off. Jejich výsledky ale i dlouhodobě vypadají lépe, než ty švédských střelců - na cs_summit 6 Europe si odnesli solidní třetí místo. Dál to nedotáhli kvůli rozjeté mašině jménem BIG, i tak je ale třetí místo velmi sympatický výsledek. Kromě týmových výsledků si stojí lépe i na úrovni individuální - dva hráči, a to Mateusz "mantuu" Wilczewski a Valdemar "valde" Bjørn Vangså ratingem překročili hranici 1,10, zatímco u protihráčů to není ani jeden.

[CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A

Photo credit: Rostislav "RoDo" Douša

NiP utrpěli v posledních měsících bolestivé prohry i proti týmům, proti kterým by se to za žádnou cenu stát nemělo, jako například North či GODSENT. V jejich prospěch ale hraje fakt, že jsou dlouhodobě konzistentnější, stejně tak se jim už podařilo OG porazit v červnu. Mezi těmito dvěma zápasy jsou ale dva měsíce, přičemž mezi ně patřila i měsíční hráčská pauza. Narozdíl od OG ale mají víc času na trénink, protože se před turnajem "nezdržují" účasti na DH Open Summer.

Tip redakce: 2:1 velmi těsné vítězství NiP.

Natus Vincere vs. mousesports - 19. srpna, 15:00

O den později nás čeká zápas tentokrát už opravdu hvězdný, střetnou se proti sobě totiž dva týmy, jejichž přítomnost na vrchních příčkách žebříčku top týmů není jen "rychlokvašná" díky online sezoně způsobené pandemií koronaviru, ale jsou to velmi staré celky s dlouhou tradicí - ruští Natus Vincere s ukrajinským s1mplem v čele proti evropskému mixu mousesports.

Natus Vincere jsou i přes přechod na online scénu pořád na špičce, jejich výborná kondice začala ale už na začátku roku vítězstvím na BLAST Premier Spring Series, pokračovala vítězstvím v polských Katowicích a nyní se výborně umisťují v top 5 prakticky všech turnajů, na které přijedou - Gamers Without Borders, DH Masters Spring, BLAST Premier Spring Finals, či WePlay! Clutch Island nevyjímaje. Navíc válcují mousesports na individuálních výkonech - jednoznačně jeden z nejlepších hráčů součastnosti, Oleksandr "s1mple" Kostyliev je na úžasných 1,27, v těsném závěsu za ním stojí Denis "electronic" Sharipov s 1,21.

[CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A

Photo credit: Rostislav "RoDo" Douša

Mousesports po loňských skvělých výkonech dohnala smůla a od začátku roku se jim nedaří opakovat své loňské úspěchy. Odnesli si poslední místo z cs_summit 6 Europe, poslední místo z DH Masters Spring, předposlední z ESL One: Road to Rio. Tyto neuspokojivé výsledky jsou proloženy druhým místem na Gamers Without Borders a sdíleným pátým na BLAST Premier Spring. Mají v týmu sice nového přírůstka v podobě Aurima "Bymas" Pipirase, ten ale se svým nepříliš příznivým ratingem rozšiřuje množinu hráčů mousesports s negativním ratingem - Bymas má 0,93, Finn "karrigan" Andersen 0,84, Chris "chrisJ" de Jong taktéž 0,84 a nynější čtveřici doplňuje David "frozen" Čerňanský s 0,96.

Tip redakce: 2:1 vítězství Natus Vincere.

Complexity vs. MAD Lions - 19. srpna, 15:00

Posledním úvodním zápasem skupiny A bude boj transantlatického mixu Complexity proti dánskému celku MAD Lions.

Complexity za poslední půlrok vystoupali ze dna téměř až na vrchol. Krom úspěšného "plácání se" na malých turnajích jako Home Sweet Home Cup se jim podařilo téměř nemožné - zvítězili bez jediné prohry na BLAST Premier Spring 2020 Europe Finals, zatímco po cestě porazili i taková esa jako jsou Natus Vincere, FaZe, či francouzští ostrostřelci Vitality. Poté přišla krátká neúspěšná fáze v podobě prohry při kvalifikaci na cs_summit 6, ale nyní se opět rozehřívají na DH Open Summer a vypadá to velmi, ale velmi slibně. Navíc s Benjaminem "blameF" Bremer s ratingem 1,29 vypadají velmi hrozivě.

[CS:GO] Na co vsázet? ESL One Cologne EU, Group A

Photo credit: Stephanie ''Vexanie'' Lindgren, DreamHack

Naopak MAD Lions teď prochází špatným obdobím, odešla od nich jejich největší hvězda Lucas "Bubzkji" Andersen za lepším do Astralis a museli tak jít pro svého nováčka do Polska, kde konkurz vyhrál Paweł "innocent" Mocek. Ten ale znamená pro tým úplný přechod na angličtinu a to se jim bude mstít asi ještě nějakou dobu - už nyní si odnesli poslední místo z DH Open Summer po neúspěšné kvalifikaci na cs_summit 6 a podobně neúspěšné kvalifikaci na IEM New York.

Tip redakce: 2:0 vítězství Complexity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama