[CS:GO] NiKo opustí FaZe! Měl by jít za bratrancem do G2
Esport CS:GO Článek [CS:GO] NiKo opustí FaZe! Měl by jít za bratrancem do G2

[CS:GO] NiKo opustí FaZe! Měl by jít za bratrancem do G2

Michael Douša

Michael Douša

18. 9. 2020 18:01

Bosenská legenda se po třech letech rozloučí s mezinárodním mixem.

Reklama

Photo credit: Bart Oerbekke, ESL

Bosenská legenda se pravděpodobně spojí se svým bratrancem Nemanjou "huNter-" Kovačem ve francouzském týmu G2.

 G2 vyjádřili velký zájem o odkoupení Nikoly "NiKo" Kovače, což potvrzují různé zdroje, včetně HLTV.org. Obě organizace už spolupracují na sepsání dohody, která by znamenala jednu z nejdražších smluv o odkoupení hráče v historii CS.

Není jisté, kterého hráče se G2 zbaví, aby se do týmu legenda jménem NiKo vešla, ale vypadá to zatím, že to bude François "AmaNEk" Delaunay.

NiKo byl v týmu FaZe od roku 2017, kdy ho severoamerická organizace odkoupila od německých mousesports za neuvěřitelných 500 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 11 milionů korun. Jeho cena ale raketově rostla i pod FaZe, kdy si odnesl několik významných LAN titulů, šest MVP ocenění a dvě ocenění v top 3 hráčích v letech 2017 a 2018. Jeho spolupráce s Marcelem "coldzera" Davidem, který ho v roce 2017 porazil jako nejlepší hráč roku, sice vypadala na papíře nadějně, ale žádný pořádný úspěch z této spolupráce nevzešel, vyhráli pouze jediný turnaj.

[CS:GO] NiKo opustí FaZe! Měl by jít za bratrancem do G2

Photo credit: Jak Howard, ESL

Mezinárodní celek je všeobecně ve špatném stavu od doby, kdy přišli o IGL v osobě Finna "karrigan" Andersena, kdy víceméně každé tři měsíce měli na pozici IGL někoho jiného - vystřídal se tam například Dauren "AdreN" Kystaubajev nebo Filip "NEO" Kubski, poté se role ujal samotný NiKo, což byl a doposud je poněkud kontroverzní krok, protože NiKo od té doby nebyl schopen hrát jako taková hvězda, za kterou je pokládán, a navíc nedokázal přijít s kvalitní koncepcí pro tým jako IGL, což podotýká například analytik Duncan "Thorin" Shields.

Dohoda bude pravděpodobně uzavřena v následujících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama