[CS:GO] NiKo po přechodu století, G2 i FaZe profitovaly
Esport CS:GO Článek [CS:GO] NiKo po přechodu století, G2 i FaZe profitovaly

[CS:GO] NiKo po přechodu století, G2 i FaZe profitovaly

Michael Douša

Michael Douša

8. 11. 2020 20:12

Odchod bosenské legendy přináší překvapivé výsledky

Reklama
Nikola "NiKo" Kovač nyní hraje se svým bratrancem Nemanjou "huNter-" Kovačem v G2 a týmová chemie jim zjevně funguje skvěle.

NiKovi se konečně po velmi dlouhé době podařilo zbavit se okovů v podobě role in-game leadera, ovšem znamenalo to konec společného hraní tří legend - NiKa, Håvarda "rain" Nygaarda a Marcela "coldzera" Davida. Každý z nich byl ve své době tou opravdovou špičkou, ale spolupráce jim prostě nepřinášela to, co opravdu potřebovali - vítězství. Situace s FaZe, tedy týmem, který od začátku měl na to trhat rekordy a vyhrávat Major turnaje, šla od desíti k pěti. V posledním roce vyhráli jen pramálo turnajů a součet vyhraných Majorů zůstává konstantní. Tedy nula. 

Důvodů k jejich postupnému úpadku můžeme najít mnoho. Jeden z nich jsme ale zmínili, zmiňovali ho komentátoři, analytici a především samotný NiKo. Bosenská legenda totiž není rozený kapitán a stratég, který se chce v týmu naplno věnovat hlášení a vymýšlení taktik. I přesto však v této roli seděl od konce roku 2018, kdy z FaZe vyřadili Finna "karrigan" Andersena. Nyní se ale poměry sil změnily. NiKo přešel do týmu, který je pod velením Nemanji "nexa" Isakoviće, a tak se může věnovat svým hvězdným lurker playům, jak ho známe z někdejších mousesports. Zavzpomínejme si tak na dobu, kdy jsme od NiKa viděli kousky, jako je třeba tento:

A tento krok se G2 neskutečně vyplatil. Z týmu, který se jen tak tak nevešel do top 10 týmů se jim podařilo během prvních pár týdnů porazit 2:0 nejlepší tým Ameriky, brazilské FURIA, zvítězit nad zbrusu novou sestavou MIBR a nakonec jako třešničku podrazit nohy a sebevědomí trojnásobným Major šampionům, dánským Astralis. Tím si zajistili první místo ve skupině na BLAST Premier Fall a postup do BLAST Premier Fall Finals. Nyní je čeká IEM Beijing-Haidan a není nutno říkat, že vypadají hladově. 

[CS:GO] NiKo po přechodu století, G2 i FaZe profitovaly

Photo credit: Igor Bezborodov, StarLadder

Ale ani FaZe nezůstali tak úplně na ocet. Dokonce se jim podařilo z předčasného herního důchodu vytáhnout někdejšího nejlepšího hráče Švédska, OIofa "olofmeister" Kajbjera, který sestavu opustil v květnu z důvodu psychických problémů. Ač jeho výkony nejsou tak hvězdné, jak by kdekdo doufal, o tragédii nemůžeme mluvit. Pravda, jejich hra na BLAST Premier Fall byla dost nejistá, nicméně blýská se na lepší časy. Jejich poslední výsledky má slova jedině potvrzují - na IEM Beijing-Haidan se jim totiž podařilo výhrou nad OG a posléze opravdu nečekaným vítězstvím nad světovou dvojkou, francouzskými Vitality, obstarat si místo v play-off celého turnaje. Z FaZe se tak stává nepopiratelný černý kůň, na kterého opravdu vsázel jen málokdo. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama