[CS:GO] Ohled za DH Marseille
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Ohled za DH Marseille

[CS:GO] Ohled za DH Marseille

Michael Douša

Michael Douša

27. 4. 2018 12:58

DH Marseille je konečně za námi a my známe vítěze.

Reklama

DreamHack Marseille. Turnaj, od kterého si každý sliboval hodně. Turnaj, kde jsme mnoho týmů mohli vidět v úplně nové sestavě. Mnoho týmů aspirovalo na post šampiona, ale jenom jeden z nich se nyní opravdu může tímto titulem pyšnit. Podívejme se tedy na kompletní výsledky.

1. místo - Astralis

Astralis byli již před turnajem považováni za jedny z favoritů DH Marseille. Byli nabuzeni svými online úspěchy a titul vítěze jim už téměř rok a půl nikdo nedal. A tak si pro něj přišli. Ukázali suverénní vítězství, kdy za celý turnaj neprohráli jedinou mapu. Ve skupině s Gambit, Liquid a Space Soldiers měli postup do čtvrtfinále téměř zaručený a tuto příležitost si opravdu nenechali ujít. Ve čtvrtfinále se utkali s FaZe, světovou jedničkou. Ti si tak říkajíc ani neškrtli, obě dvě mapy z Bo3 prohráli a dalším soupeřem Astralis byli fnatic, další favoriti. Ti byli nabuzeni zase svými offline úspěchy, ovšem nebyli schopni je zopakovat a ze zápasu vypadli opět se skore 0-2. Ve finále se setkali s Natus Vincere, ovšem ani zde jsme se nepodívali na třetí mapu a Astralis se tedy stávají šampiony!

CHAMPIONS! We are Masters! ? pic.twitter.com/iGqVfEUxNg

— Astralis (@astralisgg) 22. dubna 2018

[CS:GO] Ohled za DH Marseille

2. místo - Natus Vincere

Natus Vincere také předvedli opravdu dobrou formu. I oni neztratili jedinou mapu, až na ty dvě finálové, nejdůležitější. V jejich skupině byl jediným silným soupeřem švédský tým fnatic a první velká výzva měla přijít ve čtvrtfinále, kde se utkali s favority, mousesports. Ti bohužel nepředvedli, co mohli a i oni obě dvě mapy prohráli. Tu druhou se jim sice podařilo dotáhnout až do přesčasu, ten se jim však nepodařilo převrátit ve svůj prospěch. I přes neúspěch NaVi ve finále získal největší talent východoevropského CS, s1mple, titul nejlepšího hráče. To je letos už podruhé, co sice nevyhráli, ale s1mple si odnesl toto vyznamenání.

[CS:GO] Ohled za DH Marseille

3. až 4. místo - fnatic

Tento švédský tým už si nevedl tak dobře, jako ti výše  zmínění. Ve skupinách dostali celkem jednoduchý match-up proti Renegades, ten však nebyli schopni obrátit ve výhru, a tak dostali australští ostrostřelci alespoň jednu výhru. Fnatic však skore dorovnali a nakonec postoupili do čtvrtfinále. Tam hned na začátku dostali další švédskou pětku, a to Ninjas in Pyjamas. Ninjas v novém měli šanci se předvést a ukázat, že se svým spoluobčanům-rivalům vyrovnají, bohužel se tomu tak nestalo. Fnatic se skore 2-1 tak postoupili dál, do semifinále. Tam už jejich krasojízdu ukončili Astralis, kteří poté vyhráli celý turnaj. 

#DHMasters | Neiii, Danes too strong for now! ? GGs to @astralisgg, some great CS and good luck in the final! pic.twitter.com/sgouYaNoYo

— FNATIC (@FNATIC) 22. dubna 2018

3. až 4. místo - Gambit

Na tento turnaj jsme se dívali se značnou skepsí vzhledem k tomuto celku. Od jejich posledního úspěchu, PGL Majoru, svou formu docela zanedbávali a všichni se divili, že se vůbec dostali ze skupiny, kdy byli preferovaní spíše Space Soldiers. A tím jejich překvapení nekončí. Ve čtvrtfinále porazili i poslední major šampiony, Cloud9 s novou sestavou. Tím ohromili domácí publikum a postoupili tak do semifinále, kde jsme mohli vidět souboj východoevropských titánů - NaVi vs. Gambit. Tento zápas už však prohráli, a tak si odnáší pouze bronz.

Frustrating to be eliminated one step away from the final once again, but this result is the best for this line-up so far, so we'll keep our heads high going into new competitions #DHMasters pic.twitter.com/iuwc3aaEmU

— Gambit Esports (@GambitEsports) 22. dubna 2018

5. až 8. místo - mousesports

Tolik potenciálu, tolik příležitostí, tolik smutku. Favoriti celého turnaje vedeni českým AWPařem oskarem a nizozemským IGL ChrisJ-em skončili svou jízdu velice brzy. Dostali se s určitými potížemi ze skupin, kde je dost potrápili brazilští SK Gaming, ale i tak je ve čtvrtfinále čekali NaVi. Mousesports NaVi porazili už na StarSeries Season 4, kde se porvali o první místo. Tento úspěch ale nezopakovali a tak dostali opravdu přes ústa a ačkoliv ve druhé mapě ještě kopali a dostali se do přesčasu, odešli z tohoto zápasu poraženi. Sám oskar se na twitteru poté omluvil, že hrál špatně a hru vůbec neprožíval.

We finished in top8 of DreamHack Marseille 2018. Personally played terrible CS, wasnt feeling it at all. Sorry for dissapointing and see you in Sydney. ????

— Tomáš Šťastný (@CSGOoskar) 21. dubna 2018

5. až 8. místo - FaZe

FaZe, toužící po dalším úspěchu a v nové sestavě, nedokázali postoupit ze čtvrtfinále. Světová jednička vyšla ze skupin se stejnými potížemi, jako mousesports, tedy s jednou prohrou. Ve čtvrtfinále byli zase převálcováni Astralis, kde ze dvou map získali jen 17 kol. Můžeme tento neúspěch připsat asi nedostatečnému tréninku v nové sestavě, měli na to opravdu málo času, ovšem i tak to není úplně výsledek, který si tento all-stars tým představoval. 

Lost to @astralisgg, they are looking good! Gl later on, gg wp

— NiKo (@fazeniko) 21. dubna 2018

5. až 8. místo - NiP

Ninjas in Pyjamas. Někdejší major šampioni, jejichž sestava však prošla za posledních několik let mnoha změnami. Nejenže si nemohli pořád najít ideálního pátého hráče, který by nahradil Fifflarena, který s nimi vyhrál major v roce 2014, ale nakonec od nich odešel friberg, který se začal soustředit na NA scénu a Xizt, jenž NiP vyměnil za dres all-stars FaZe. Je vidět, že ještě pořád nejsou dostatečně rozehraní, ale je nepopiratelně přijemným překvapením, že se vůbec dostali ze skupin. Vzhledem k tomu, že jsme je v posledních pár letech vůbec neviděli na majorech, protože neprošli kvalifikací, je to možná začátek nové éry. Ale abychom nebyli moc optimističtí, pořád se mají co učit. 

Thanks for everything @DreamHack - You always deliver in my book, Marseille was beautiful! I’m stocked for what Stockholm will bring! #GONINJAS pic.twitter.com/pNKDe0S8VQ

— Christopher Alesund (@GeT_RiGhTcs) 22. dubna 2018

[CS:GO] Ohled za DH Marseille

5. až 8. místo - Cloud9

Je jen málo týmů, které na prvním offline turnaji, jenž spolu hrají, porazí světovou jedničku. Ale po DH Marseille si můžeme být jisti, že Cloud9 se mezi ně počítají. Po úžasném zápase, kde porazili jedničku FaZe, se měli postavit tváří v tvář Gambit. To měla být sázka na jistotu a tuhle výhru by měli mít v kapse. Jenže. Stejně tak jako oni dali 2-0 FaZe, nazpátek zase dostali od absolutních underdogů Gambit 0-2 na mapy. I tak to po dvou týdnech hraní není vůbec špatný výsledek.

#C9CSGO falls to @GambitEsports 0-2 in the Quarterfinals to end its run in the #DHMasters Marseille 2018. #GGWP pic.twitter.com/u9rjeLDbvm

— Cloud9 (@Cloud9) 21. dubna 2018

Z posledních osmi míst už vybereme nejzajímavější výsledky, takže:

9. až 12. místo - SK Gaming

Vypadalo to tak nadějně. Vyměnili support playera TACO za absolutní hvězdu Cloud9, Stewieho. Krok, který stál obrovskou částku a od kterého jsme čekali opravdu hodně. Ovšem výsledky zatím nevypadají nijak růžově. Ze třech  zápasů ve skupině vyhráli pouze jeden, a to proti týmu, od kterého nikdo ani nic nečekal - Valiance. Neobstáli ani proti mousesports, ani proti NiP, pro které to také nevypadalo nijak šťastně. V čem je problém? Komunikace? Nedostatek času? Jsou to jenom spekulace, ovšem jsme si tenhle začátek opravdu nepředstavovali. Sám Stewie se k tomuto vyjádřil na twitteru slovy "opravdu nešťastný výsledek v Marseille, ale nesmíme to s očekáváními přehánět..."

Underwhelming performance from us in Marseille, but can’t make our expectations higher than the… https://t.co/COVyT78z6V

— Jake (@Stewie) 21. dubna 2018

Francouzská dvojice EnVyUS a G2

Co by to bylo za francouzský turnaj, kdyby tam nebyl žádný francouzský tým? Tady nastupovaly týmy hned dva, a to G2 s proměněnou sestavou a EnVyUS zoufale se snažící o nějaký dobrý výsledek. Ovšem ve všech predikcích byli favorováni spíše G2, kteří si opravdu chtěli stoupnout před domácími fanoušky opravdu vysoko. Jak to dopadlo? Katastrofálně. G2 pod velením NBK absolutně propadli, zahráli si pouze dva zápasy, přičemž oba prohráli. A EnVyUS na tom nebyli o nic lépe, ti vyhráli jeden ze tří. A to proti G2. EnVyUS tedy odchází s 9.-12. místem, zatímco G2 leží na poslední příčce. NBK v rozhovoru uvedl, že atmosféra v týmu je opravdu špatná, právě kvůli odchodu shoxe a týmovým hádkám. Pro francouzskou CS scénu to vypadá dost nehezky, abychom k sobě byli upřímní.

Heartbroken.

— Nathan Schmitt (@G2NBK) 18. dubna 2018

Space Soldiers - 13. až 16. místo

Jejich forma byla před turnajem opravdu úžasná. Dařilo se jim všude a vyhráli, co mohli. Co se tedy tak náhle událo? Po dvou prohraných zápasech byli nuceni sbalit kufry a letět zpátky, protože na turnaji skončili fiaskem. Zjevně se mají ještě co učit. Space Soldiers jsou prozatím tureckými králi CS. To však jen díky tomu, že Turecko nemá žádné jiné kandidáty. Na jejich online formu se můžeme spolehnout, ovšem o úspěchu na offline turnaji si asi budou muset nechat jen zdát. 

We lost against @GambitEsports 16-7 on Train. Thank you for your support. pic.twitter.com/ME4TsU3gvA

— Space Soldiers (@SpaceSoldiersTR) 18. dubna 2018
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama