[CS:GO] PGL Major - osm postupujících v čele s Virtus.Pro
Esport CS:GO Článek [CS:GO] PGL Major - osm postupujících v čele s Virtus.Pro

[CS:GO] PGL Major - osm postupujících v čele s Virtus.Pro

Jakub Osička

Jakub Osička

20. 7. 2017 18:59

Čtvrtfinálové klání postupujících týmů zakončí na domácí půdě v Krakově polští veteráni.

Reklama

Zápasy skupin jsou dobojovány. Aktuálně největší událost ve světě Counter-Strike: Global Offensive, PGL Major 2017 se přesouvá na další pokračování do krakovské TAURON arény a už teď známe osmičku postupujících týmů.

Zápasy ve swiss formátu na jedné mapě přinesly zajímavé výsledky. Bohužel se objevily i určité technické problémy a negativní ohlasy z řad hráčů, ale zbývá jen doufat, že TAURON přinese zcela odlišný zážitek. Někteří favoriti na postup dosáhli, ale objevila se i velká zklamání.

Kdo si zahraje před diváky?

Čisté skóre (postup bez jediné prohry) si udržel tým Gambit, který sice není na majoru žádným nováčkem, ale asi bych jej netipoval na postup z takto silné pozice. Největším překvapením je ale tým BIG, kterému se podařilo vyšlapat si cestu do kategorie Legends (prvních osm týmů). Zajistili si tak i automatické pozvání na další major. Jejich vítězství však provázela určitá kontroverze, která se týkala zneužívání crouch-jump bugu ve hře. Oficiálně však byla tato mechanika ze strany PGL povolena.

[CS:GO] PGL Major - osm postupujících v čele s Virtus.Pro

S výsledkem 3:1 postoupili brazilští ostrostřelci z SK Gaming a hned dva dánské týmy - Astralis, jakožto obhájci posledního titulu, a North. Na poslední chvíli si pak po pěti odehraných zápasech s výsledkem 3:2 zajistili postup Immortals, reinkarnovaní fnatic a hlavně domácí mazáci Virtus.Pro. Trochu nám tady chybí názvy jako FaZe, Natus Vincere nebo nadávno nadějně vypadající Cloud9. Bohužel se nepodařilo postoupit ani celku mousesports.

Hvězdy domácí scény

Právě postup polských legend je klíčový, neboť v sobotním posledním čtvrtfinálovém souboji tento tým vytvoří v aréně nepochybně úžasnou atmosféru. Začíná se ale už zítra ve 13:00 našeho času zápasem Gambit vs. fnatic.

Pokud hledáte kompletní informace, podívejte se do našeho článku SEM. Chystáte-li se sami turnaj navštívit, nezapomeňte si pročíst mého průvodce po Krakově. Do Krakova se vydám v sobotu, abych vám mohl poskytnout další informace přímo z centra dění.

[CS:GO] PGL Major - osm postupujících v čele s Virtus.Pro

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama