[CS:GO] Přechod na Source 2 nebude! Co za to může?
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Přechod na Source 2 nebude! Co za to může?

[CS:GO] Přechod na Source 2 nebude! Co za to může?

Michael Douša

Michael Douša

3. 7. 2020 14:48

Dlouho očekávaného updatu se asi nedočkáme, jak uvádí Valve News Network

Reklama

Tyler McVicker, vlastník Valve News Network sdělil, že po interním setkání týmu CS:GO se organizace rozhodla přestat s jakýmikoliv pracemi na přechodu CS:GO na Source 2 engine.

Source engine je prakticky nesmrtelný. Funguje už od roku 2004 a CS:GO na něm běží od svého vydání, tedy od roku 2012. Již mnohokrát se vynořily zprávy, že Source2 vyjde už brzy, že už je jen tak za rohem. I my jsme takovou zprávu publikovali v letošním květnu, kdy Valve News Network oznámilo, že přechod proběhne 18. května. Každý očekával nové gigabyty, které bude muset z neděle na pondělí stahovat, nic ale nepřišlo.

Tentokrát ale VNN přišlo s poněkud smutnější zprávou.

Není to o tom, že nedokáží převést na nový engine tu hru, ale komunitní obsah.

Tento obrovský update měl přinést spoustu nového, i když by to na hře možná nebylo až tak vidět - vylepšená grafika, výkonnější rendering, lepší stíny a skyboxy. Přestože by to posunulo CS:GO na vyšší úroveň a byl by tak potenciálně konkurenceschopnější vůči Valorantu, Valve narazilo na problém.

"Už asi dva roky měli připravený build, ale není to o tom, že nedokáží přenést na nový engine tu hru, ale komunitní obsah," vysvětlil McVicker. V současnou chvíli je na Steam Workshopu CS:GO necelých 300 tisíc uživatelských map a přes 130 tisíc komunitních návrhů skinů. Údajně by převádění tolika výtvorů na nový engine zabralo až moc práce a až moc času. "V současnou chvíli nemají žádný způsob, jak převést tu obrovskou knihovnu komunitního obsahu, aby se s ní dalo normálně hrát. Pokud se jim to někdy podaří spravit, budeme mít Source 2. Ale v tuhle chvíli se to prostě nemůže stát."

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama