[CS:GO] Přelom března ve znamení přestupů
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Přelom března ve znamení přestupů

[CS:GO] Přelom března ve znamení přestupů

Michael Douša

Michael Douša

7. 4. 2018 12:42

Profesionální scénu CS:GO postihne několik zásadních změn.

Reklama

Sestavy týmů nejsou, jak si každý skalní fanoušek nějakého týmu může všimnout, stálou záležitostí. Některé vydrží pár měsíců, jiné zase roky. Na přelomu letošního března a dubna se několik takových dlouholetých začalo rozpadat, které to jsou?

[CS:GO] Přelom března ve znamení přestupů

Ještě před Velikonoci byla ohlášena první velká změna v sestavě světoznámých brazilských jedniček SK Gaming. Po dvou letech a čtyřech měsících opustil původní pětici Epitacio "TACO" de Melo.

"Před několika týdny jsem si uvědomil, že nejsem šťastný. Před pár dny jsem se rozhodl znovu najít radost ze hry, kterou jsem už dlouho nepocítil, i kdyby to mělo znamenat odchod z týmu, kterému jsem pomohl stát se jedním z nejlepších v historii této hry."

Toto a další detaily se můžeme dočíst ve zprávě, kterou TACO uveřejnil na svém Twitteru. Potvrdil také, že bude v hraní pokračovat, ovšem nezmiňuje se, do kterého týmu zamíří tentokrát. Nechal tak SK v následující sestavě:

  • Gabriel "FalleN" Toledo
  • Marcelo "coldzera" David
  • Fernando "fer" Alvarenga
  • Ricardo "boltz" Prass (na přechodnou dobu, jinak stále pod Immortals)

[CS:GO] Přelom března ve znamení přestupů


Rychlá záchrana z USA

K výše zmíněné čtveřici se tedy připojil nyní již bývalý hráč Cloud9, Jake "Stewie2K" Yip. Tato dvacetiletá hvězda přešla z Cloud9 po roce a dvou měsících hraní a za svého působení dopomohl Jake k vítězství v ESL Pro League S4 Finals a naposledy i ELEAGUE Major v Bostonu.

Cloud9 na svém Twitteru zveřejnili tento tweet i s videem, kde ukazují nejlepší Jakeovy momenty z doby, kdy působil právě v této organizaci. A tak se i Cloud9 sestava dost ochudila, jelikož před nedávnem aktivní skupinu opustil i Tyler "Skadoodle" Latham. Pod křídly C9 už tedy zbývají pouze:

  • Tarik "tarik" Celik
  • Will "RUSH" Wierzba
  • Timothy "autimatic" Ta

Top tým v ohrožení?

A nakonec došlo i na FaZe, dle současných hodnocení nejlepší tým dneška. Někdejší hvězda z fnatic, Olof "olofmeister" Kajbjer, byl nucen opustit aktivní sestavu týmu FaZe z osobních důvodů. Paradoxně byla tato zpráva oznámena na prvního dubna, takže si všichni raději počkali na následující dny, jestli to je opravdu pravda. Nyní už můžeme potvrdit, že tomu skutečně tak bude a FaZe bude hrát bez tohoto švédského esa. A kdo nastoupí na jeho místo? Nikdo jiný, než další švédský ostrostřelec, ovšem z konkurujícího tábora. Richard "Xizt" Landström nyní tedy není pod taktovkou Ninjas in Pyjamas, nýbrž pod "supertýmem" FaZe.

Proč si vlastně FaZe nevybrali lepší den na takové důležité oznámení, když to na apríla bude brát každý jako vtip? Z toho důvodu, že se už 3. dubna účastní ESL Pro League a změny v sestavě musí být hlášeny "alespoň 48 hodin před zápasem". Museli tedy tuto zprávu vydat hned, jakmile byl přestup podepsán oběma organizacemi.

Podle FaZe se Olof "vrátí v plné síle, jakmile přijde pravý čas." Xizt s nimi tedy bude hrát na "dobu interně probíranou," která nebyla veřejnosti odhalena.

Aktivní roster FaZe tedy nyní tvoří:

  • Finn "karrigan" Andersen
  • Nikola "NiKo" Kovač 
  • Ladislav "GuardiaN" Kovács
  • Håvard "rain" Nygaard
  • Richard "Xizt" Landström (zastupující)

Xiztova bývalá organizace, Ninjas in Pyjamas, pro něj vytvořila speciální video, ve kterém mu jeho bývalý tým vzdává hold. To můžete vidět zde:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama