CS:GO "silly season" v plném proudu, kdo začne rok 2023 silnější?
Esport CS:GO Článek CS:GO "silly season" v plném proudu, kdo začne rok 2023 silnější?

CS:GO "silly season" v plném proudu, kdo začne rok 2023 silnější?

Michael Douša

Michael Douša

31. 12. 2022 16:19

Letošní změny zatím nedostahují tak závratné fantastičnosti jako ty loňské

Reklama
Letošní změny zatím nedostahují tak závratné fantastičnosti jako ty loňské, i přesto je co sledovat.

Loňský nejlepší tým Natus Vincere jen těsně před koncem roku 2022 oznámil, že se organizace loučí se svým posledním přírůstkem Viktorem "sdy" Orudževem. Na jeho místo v šestém nejlepším týmu světa nastoupí mladý talent přicházející z NAVI Junior divize, Andrij "npl" Kucharskyj. Pomůže právě tento sedmnáctiletý ukrajinský střelec světoznámé sestavě zpět na vrchol?

Npl se v akci za NaVi ukázal již na BLAST Premeir World Final, kde nastupoval na některé mapy právě na místo sdy. Ačkoliv je pravda, že na téhle soutěži se nedařilo týmu jako celku, npl na odehraných mapách představoval poněkud kotvu pro své spoluhráče. Zatímco sdy se s ratingem 0,88 nemůže úplně chlubit, je to pořád lepší skore než jaké si nastřílel třeba Denis "electronic" Šaripov, ale npl se postavil na chvost tabulky s ratingem 0,67. Ať už se jedná o mladickou nezkušenost a nervozitu z velké stage, nebo cokoliv jiného, rozhodnutí postavit jej do full-time sestavy je přinejmenším diskutabilní. Nebylo by to však poprvé, co velká organizace vsadila mnoho na hráče, který má minimální zkušenosti s hraním na špičkových soutěžích - Ilja "m0NESY" Osipov se v G2 zjevně usadil velmi pohodlně a G2 se za jeho nákup opravdu nemusí stydět.

Změn se však dočkali i NIP. Ti se před pár dny formálně rozloučili s Patrickem "es3tag" Hansenem, jediným dánským hráčem ve službách švédské organizace. Ten tak může zařadit své angažmá v NIP mezi své historicky významné omyly, kde jednoduše doplatil na velkou smůlu. Po účasti na experimentu v Cloud9 pod taktovkou Henryho "HenryG" Greera, který oproti všem očekáváním dopadl tragicky, se účast v NIP vedle svého dánského kolegy Nicolaie "device" Reedtze zdála jako parádní nápad. O něco méně, jakmile device odešel na zdravotní dovolenou a už se z ní nikdy nevrátil, naopak zaplul do svého i es3tagova bývalého domova, Astralis.

CS:GO "silly season" v plném proudu, kdo začne rok 2023 silnější?

Photo credits: Joao Ferreira, PGL

To ale není jediná změna na švédské scéně, od NIP taktéž odchází i jejich bývalý kouč a ještě donedávna vedoucí technické sekce Björn "THREAT" Pers, Tomu pozice daleko od hráčů údajně nevyhovuje a raději by se vydal blíže serveru. Je tak otázkou, jestli se brzy neukáže v nějakém dalším švédském týmu - potenciálně v GODSENT pod novým vedením. Organizaci totiž před nedávnem zakoupil bývalý manažer NIP, Emil "HeatoN" Christensen, který pravděpodobně bude mít velké plány.

Za zmínku ale stojí také další změna v Astralis. Do jejich hlavní sestavy nastoupí Christian "Buzz" Andersen, který vystřídá Mikkela "MistR" Thomsena, jenž se navrátí zpátky do Astralis Talent. Jak vidno, Astralis si na pěstování nových talentů ve své vedlejší sestavě zrovna nepotrpí, vzhledem k tomu, že Buzz (stejně jako před ním Philip "Lucky" Ewald, Asger "Farlig" Jensen či Benjamin "blameF" Bremer) nemají s Astralis Talent prakticky nic společného.

To ale s největší pravděpodobností není ze změn vše, vzhledem k tomu, že jen NIP v tuhle chvíli mají pouze čtyřčlenné družstvo, bude alespoň jedna změna potřeba - spekuluje se o přesunu ukrajinského snipera z NAVI Junior Daniila "headtr1ck" Valitova, nic ale zatím není oficiální. Na zbytek si tak teprve musíme počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama